Gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi: Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı için bekleyiş sürüyor. Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla beraber yeni bir karar alınıp alınmayacağı da merak ediliyor. Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde yapılacak Kabine Toplantısı’nda hangi konuların konuşulacağı araştırılıyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
Gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi: Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak?

Koronavirüs vaka sayılarının artması ve yerli aşı TURKOVAC’ın çalışmaları ile ilgili detayların konuşulacağı Kabine Toplantısı için bekleyiş sürüyor. Gündemde yer alan pandemi ile ilgili olarak çıkacak kararlar için gözler Beştepe’ye çevrildi. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi: Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı en son 6 Eylül tarihinde gerçekleşti. Daha önceki toplantılar göz önüne alındığında toplantıların 15 günde bir yapıldığı görülüyor.

Bu bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bu hafta yani 20 Eylül'de yapılması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde 20 Eylül programı için "Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu Genel Görüşmelerine Katılmak Üzere ABD’yi Ziyaret" ifadeleri yer alıyor.

BAKAN KOCA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA: PAZARTESİ BAŞLIYOR

Gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi: Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak? - Resim : 2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftaki Bilim Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Pazartesi'den itibaren iki doz aşılama oranları gösteren haritanın paylaşılacağının bilgisini aktardı. İşte Bakan Koca'nın açıklamaları;

"Bilim Kurulumuzun bir diğer gündem maddesi ise aşı programımızın seyri oldu. Aşı programımız plana uygun ve başarıyla sürmektedir. 1. Doz aşılamada yüksek bir oranda ve kısa sürede aşılama ile önemli bir kazanım elde ettik. Şimdi sıra aşılarımızı tamamlamaya ve ikinci doz aşıları olmaya geldi. Sizlerle günlük olarak paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde illerimizin 1. Doz aşılanma oranlarını gösteren tablomuzu güncelliyor ve aynı haritayı iki doz aşılanma oranları ile paylaşmaya başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız."

Gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi: Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu ne zaman toplanacak? - Resim : 3

"Son günlerde kayıplarımızın sayısının yüksek olmasının aşı etkililiği ile ilişkilendirildiğine şahit oluyoruz. Vaka ve kayıplarımız içindeki aşısız oran çok yüksektir. Bu durum aşılar olmasaydı bizi nasıl bir felaketin beklediğinin göstergesidir. Virüsün kişilere ulaşma yolları kısıtlandıkça erişebildiği kişileri enfekte etmektedir. Topluca bağışıklık kazanmadan bunun önüne geçmek maalesef mümkün değildir. Mevcut vaka ve kayıplarımız aşı olmasaydı çok daha yüksek olabilirdi. Bu durum net şekilde görülebiliyor. Salgın toplumsal bağışıklık sağlanarak son bulacaktır. Bunun için aşı olmak elzem."

"Aşı olanların aşısı tamamlanana kadar yani 2. dozdan 14 gün geçtikten sonra korundukları gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Tedbirlere toplumsal bağışıklık elde edilene kadar uymak zorundayız. Maske ve mesafe kurallarına temizlikle birleştirerek devam etmek son derece kritik."

"Endişe ve karmaşa ortamından çıktık. Bunu kalıcı hale getirmek elimizde. Hep beraber tedbirlere uyacak ve aşı olarak toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin