Gözler CHP'de! Kurultayı kaç medya mensubu izliyor?

CHP kurultayı medyanın yakın merceğinde.

Google Haberlere Abone ol
Gözler CHP'de! Kurultayı kaç medya mensubu izliyor?

CHP'nin 18.Olağanüstü Kurultayı Ankara'da başladı. Genel Başkan'ın belirleneceği kurultayda, basın mensuplarını iki gün sürecek yoğun bir maraton bekliyor.



Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde başlayan kurultayı 900 basın mensubu izliyor. CHP Sözcüsü Haluk Koç, herhangi bir basın kuruluşuna "ambargo" uygulanmadığını açıkladı.



Koç, başvuran tüm kurumlara, "yayın çizgileri ne olursa olsun, hiçbir ayrım gözetmeden giriş kartı verildiğini" söyledi.



AK Parti’nin 27 Ağustos'ta Ankara Arena’da gerçekleştirdiği olağanüstü kongrede, bazı basın ve yayın organlarına akreditasyon verilmemişti. Bir önceki kongrede de yasaklı olan Yeni Çağ, Birgün, Aydınlık, Halk TV, Ulusal Kanal, Evrensel, Yurt ve Sözcü gibi basın ve yayın kuruluşları ile Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Bugün TV, Samanyolu Haber, Kanal Türk TV, Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı da ilk kez kongreye çağrılmamıştı.



Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesi muhabirleri daha önce Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarını takip edebiliyordu. Cihan ve Zaman için AK Parti organizasyonunda ilk kez akredite uygulanmıştı.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin