'Gözetleme Kulesi' Fransa'da vizyonda

Pelin Esmer’in son filmi 'Gözetleme Kulesi', bu hafta Fransa’da vizyona girdi.

Google Haberlere Abone ol
'Gözetleme Kulesi' Fransa'da vizyonda

Paris başta olmak üzere 13 şehirde toplamda 18 kopya ile gösterime giren filmin dağıtımını Arizona Films üstleniyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında ABD’de Film Movement dağıtımıyla sinemaseverlerle buluşan 'Gözetleme Kulesi'nin 21 Kasım’da da Almanya’da vizyona girmesi planlanıyor.



Türkiye’de 16 Kasım 2012’de gösterime giren ve öncesinde dünya prömiyerini 37. Toronto Film Festivali’nde yapan film, Türkiye prömiyerini 19. Adana Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleştirmiş ve festivalden En İyi Yönetmen dahil toplam 5 ödülle dönmüştü. Filmin yönetmeni Pelin Esmer ise geçtiğimiz sene filmiyle yarıştığı ve bu sene 16-22 Eylül’de gerçekleştirilecek olan 20. Adana Altın Koza Film Festivali’nin ana jürisinde yer alıyor.

 

Yurtiçi ve yurtdışında birçok festivalde yarışan 'Gözetleme Kulesi'nin başrol oyuncularından Nilay Erdönmez de başta Adana Altın Koza, Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali ve Brasilia Uluslararası Film Festivali olmak üzere birçok festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.



Filmde yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya’da küçük bir otogara sığınan Seher’in suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalışları konu ediliyor. Başrollerinde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez’in yer aldığı filmde onlara Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Mehmet Bozdoğan ve Mehmet Mola eşlik ediyorlar.



Çekimleri 2011 sonbaharında Kastomunu’da gerçekleştirilen 'Gözetleme Kulesi'; T.C. Kültür Bakanlığı, Eurimages, CNC (Fransa), Medienboard (Almanya) ve Ford’un katkılarıyla çekildi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin