Gözaltındaki gazeteciler bırakılmıyor! Gerekçe: Personel yok

Sınırı geçerken gözaltına alınan gazetecilerin sınır dışı edilmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki gazeteciler bırakılmıyor! Gerekçe: Personel yok

Kobanê'den Urfa'ya geçerken gözaltına alınan gazeteciler Gabriel Chaim, Robin Hinsch ve Elizabeth Chappell için "sınırdışı edilsin" kararının verildiği ancak buna rağmen gazetecilerin Urfa'da gözaltında tutulmaya devam edildiği öğrenildi. 



Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı YPG/YPJ öncülüğünde verilen insanlığın onur direnişini yerinde takip etmek ve fotoğraflamak için Kobanê'ye geçen Brezilyalı Gazateci Fotoğrafçı Gabriel Chaim, Alman Gazeteci ve Fotğrafçı Robin Hinsch ve Amerikalı Yazar Elizabeth Chappell'in işlerini tamamladıktan sonra Türkiyeli Gazeteci Fotoğrafçı Barbaros Kayan ile birlikte 5 Mayıs günü Urfa'ya geçmek isterken sınırda asker tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 

Yasadışı sınır ihlali gerekçesi ile 3 bin TL para cezası verilerek serbest bırakılan Kayan'dan alınan bilgiye göre; 3 yabancı gazeteci halen Urfa Emniyet Müdürlüğü yabancılar şubesinde tutuluyor.



'Sizi götürecek personel yok!'



Ankara'dan sınır dışı kararının gelmesine rağmen tutulmaya devam edilen gazetecilere ilişkin bilgi veren Kayan, "'Pazar günü Başbakan Urfa'da miting var. Bu yüzden tüm personeli miting için görevlendirdik. Sizi götürecek personel yok' diyorlar. Gazeteciler bu yüzden hürriyetlerinden yoksunlar. Bir an önce serbest bırakılması için gazeteci ve fotoğrafçı kurumlarını hareket etmeye çağırıyoruz" dedi.



Gazetecilerin, İstanbul'a götürülüp sınır dışı edilmesi bekleniyor. (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin