Gözaltındaki Altan kardeşlerden mesaj!

Gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan, avukatları ile aracılığı ile birer açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki Altan kardeşlerden mesaj!

DW Türkçe'nin haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Ahmet ve Mehmet Altan'la avukatları Veysel Ok'un görüşmelerine izin verildi. Ok, görüşme sonrası yaptığı açıklamada müvekkillerinin gözaltı süresinin 20 Eylül'e kadar uzatıldığını duyurdu. Ahmet ve Mehmet Altan da avukatları aracılığı ile birer yazılı açıklama yaptı.



Açıklamasında “bir televizyon programında ‘insan bilincinin algılayamayacağı bir biçimde doğrudan bilinç altına mesaj vererek‘ darbecilerle ilişki kurdukları iddiasıyla gözaltına alındıklarını“ belirten Ahmet Altan, “Hukuk, ciddiyetten ve izandan koptuğu zaman artık her söz mübah, her saçmalık mümkündür“ ifadelerini kullandı.



Haklarındaki suçlamaların tarihe geçeceğini ifade eden Ahmet Altan, “Neden böyle bir hukuk ucubesiyle karşı karşıyayız? İki neden var sanırım. Birincisi, ‘biz her türlü eleştiriyi her türlü manasızlıkla sustururuz’ gösterisiyle ortalığa dehşet salmak. İkincisi, 15 Temmuz darbe soruşturmasını saçmalaştırmak, alay konusu hâline getirmek ve böylece ana mecrasından saptırmak“ dedi.



Mehmet Altan da açıklamasında “Savcı, TBMM’de Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda verdiğim ifadeyi okusaydı, belki bir kez daha düşünürdü“ ifadelerine yer verdi. Mehmet Altan, “Savcının iddia ettiği gibi 'subliminal', yani bilinçaltına mesaj iletmek gibi insanüstü bir gücüm olsaydı bunu hiç kuşkusuz ve acilen bugünkü Türkiye'nin 'demokrasi ve hukuk devleti' olması yönünde kullanırdım“ diyerek hakkındaki suçlamaları geri çevirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin