Gözaltına alınan gazetecinin avukatı: 'Utanç verici'

Havaalanında gözaltına alınan Ahmed Mansur'un avukatı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan gazetecinin avukatı: 'Utanç verici'

Almanya'nın başkenti Berlin'de gözaltına alınan El-Cezire televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un avukatı Fazlı Altın, "Mısır'ın uluslararası imajını zedelediği yönünde yaptığı haberlerden dolayı böyle bir takip altına alınması söz konusu" dedi.



Altın, Berlin Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, hakim karşısına çıkarılacak Mansur'un gözaltına alınma gerekçelerinin yüzüne karşı okunmasının ardından tutuklanmasını beklediklerini söyledi.



Kendilerine bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Altın, "Sadece Interpol'den öğrendiğimiz şöyle bir ayrıntı var. Mısır'ın uluslararası imajını zedelediği yönünde yaptığı haberlerden dolayı böyle bir takip altına alınması söz konusu. Interpol böyle bir takibi reddettiğini açıkladı bize. Resmi bir belge var elimizde. Buna rağmen Almanya'nın tutuklamasına bir anlam veremiyoruz. Hukuk devletinin bu şekilde davranmasını da doğru bulmuyoruz" dedi.



Altın, Mansur'un neden Almanya'ya girdiği anda değil de çıkarken gözaltına alındığı yönündeki sorusuna, gazetecinin 5 gün önce bu ülkeye giriş yaptığını vurguladı. Altın, Mansur ayrılırken gözaltına alınmasının mantıksal bir açıklamasının bulunmadığını kaydetti.



"Olayda siyasi boyut ağır basıyor"



"Biz olayın siyasi boyutunun ağır bastığı düşüncesindeyiz. Çünkü hukuksal olarak burada tutulmasına el verecek herhangi bir ayrıntı yok" diyen Altın, Mansur'un Almanya'ya İngiltere pasaportuyla giriş yaptığını aktardı.



Mansur'un dün akşam gözaltına alındıktan sonra geceyi uyuşturucu ve alkol bağımlısı 7 kişiyle aynı yerde geçirdiğini anlatan Altın, "Ben oruçluyum, namaz kılmak istiyorum. İftar etmek istiyorum söylediğinde kulak ardı etmişler ama şu an görüştük durumu düzeldi. Seccade ve Kur'an-ı Kerim verdik. Kendisine iyi muamele yapılıyor. Ayrı bir odaya alındı"  şeklinde konuştu.



"Almanya için utanç verici"



Bu durumun Almanya için utanç verici olduğunu savunan Altın, başsavcının gözaltına alınma talebini geri çekmesi durumunda Mansur'un serbest kalacağını kaydetti.



Berlin Emniyet Müdürlüğü önüne gelen bir grup, Mansur'un serbest bırakılması için gösteri yaptı.



"Alman makamlarından gazeteci Ahmet Mansur'un serbest bırakmasını talep ediyoruz" pankartı açan grup, "Ahmet Mansur için özgürlük, basın için özgürlük", "Siyasi tutuklular için özgürlük" ve "Askeri darbeye hayır" yazılı dövizler taşıdı. 



Mansur'un fotoğrafını taşıyan gruptakilerden bazıları Rabia işareti bazıları da ağızlarını bantla kapatarak durumu protesto etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin