Gözaltına alınan gazetecilerle ilgili flaş gelişme!

'Darbe girişimi' soruşturmasıyla ilgili adliyeye getirilen 21 gazetecinin ifadeleri sürüyor. İşte, adliye koridorlarından ilk detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan gazetecilerle ilgili flaş gelişme!

15 Temmuz gecesi gerçekleşen 'darbe girişimi'nin ardından FETÖ soruşturması kapsamında medyaya yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 21 gazetecinin adliyedeki ifadeleri sürüyor...



Aralarında Bülent Mumay ve Nazlı Ilıcak'ın da olduğu 21 gazeteci bugün öğle saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne getirilirken, 4 savcı tarafından 5'erli guruplar halinde ifadeleri alınmaya başlandı. İfadesi tamamlanan Bülent Mumay'ın avukatlarından Ümit Kurt ise önemli bilgiler aktardı.



Gazeteci Sedat Bakıcı'ya konuşan Kurt, Mumay'a "Neden bu tweet'leri attığını" ve "Cemaat'in bir basın yapılanması var. Siz bu basın yapılanmasına üye misiniz, değil misiniz?" diye sorulduğunu belirtti.



Kurt, ayrıca Ilıcak ve Mumay'ın ifadelerinin bittiğini, diğer gazetecilerin ifadelerinin sürdüğünü ve tüm ifadeler bittikten sonra da dosyanın asıl savcısının hangi gazetecilerin tutuksuz yargılanacağına, hangilerinin ise mahkemeye sevk edileceğine karar vereceğini açıkladı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin