Gözaltına alınan gazeteciler tutuklandı!

Erciş'te gözaltına alınan gazeteciler hakkında karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan gazeteciler tutuklandı!

Van’ın Erciş İlçesi’nde çıkan olayları izlemek isterken dün gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz ile Jin Haber Ajansı (JINHA) muhabiri Vildan Atmaca ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek’ suçları iddiasıyla tutuklandı.



Taşkapı Mahallesi’ne bağlı Gergili Mezrası’nda dün sabah saatlerinde askerlerle PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmayı takip etmek için Erciş’e giden DİHA muhabiri İdris Yılmaz, JIHNA muhabiri Vildan Atmaca, İMC TV muhabirleri Bekir Güneş ve Ruşen Takva polisler tarafından durduruldu.



Polisler, Erciş İlçesi’nde DİHA muhabiri İdris Yılmaz hakkında yakalama kararı olduğunu belirterek, kelepçe takıp onu gözaltına alınca, tepki gösteren diğer 3 muhabir de gözaltına alındı.



Gözaltına alınan DİHA muhabiri İdris Yılmaz, JIHNA muhabiri Vildan Atmaca, İMC TV muhabirleri Bekir Güneş ve Ruşen Takva, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.



Savcılıkta ifadeleri alınan İMC TV muhabirleri serbest bırakılırken, Yılmaz ve Atmaca ise ‘Örgüt propagandası yapmak’ ve ‘Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek’ iddiasıyla tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.



Yılmaz ve Atmaca, bu suçlardan tutuklandı. Savcılıkta serbest bırakılan İMC muhabiri Ruşen Takva, polislerin karakolda kendilerini darp ve hakaret ettiğini iddia etti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin