Gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı. Kolivar: Sözlerim yanlış anlaşıldı

Bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir şeklinde konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alınmıştı, Kolivar adliyeye sevk edildi. Cihan Kolivar ifadesinde, "İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" dedi. Kolivar, televizyon programında söylediği sözler nedeniyle tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı. Kolivar: Sözlerim yanlış anlaşıldı

Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınıp adliyeye getirilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Katıldığı bir televizyon programında ekmek fiyatı hakkında sarfetti sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Cihan Kolivar, dün şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Kolivar emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye getirildi. Cihan Kolivar savcılıkta ifade verdi. İfadesinin ardından Kolivar tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.  

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Burada sorgulandığı nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Cihan Kolivar'ın tutuklanmasına karar verildi.

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

CİHAN KOLİVAR'IN EMNİYETTEKİ İFADESİ

Kolivar'ın emniyet ifadesinde,  "Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir' derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim" dedi.

KOLİVAR'IN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Kararın ardından Kolivar'ın avukatı Bilge Çiftçi ile oğlu Kerem Kolivar, İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Çiftçi, müvekkilinin "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan dün gözaltına alındığını ve bugün savcılık huzurunda ifade verdiğini söyledi.

Müvekkilinin geçmiş tarihli Tweetleri sebebiyle dosyasına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten bir soruşturma daha eklendiğini, bu suçtan tutuklanmaya sevk edildiğini ve tutuklandığını aktaran Çiftçi, "Tweetlerdeki sözler itibarıyla doğrudan bir kişiye yönelim yok. Genel cümleler kurulu ama ne yazık ki 'Cumhurbaşkanına hakaret' yorumuyla dosyaya intikali gerçekleştirildi ve sevk maddesi olarak da dosyaya bu konu edildi. Tabii ki suçlamaları kabul etmiyoruz. Hakaret ve aşağılama söz konusu değildir. İtirazlarımızı yapacağız." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin