Görüntüleri gündeme oturan Kız Kulesi'nin restorasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı

Kız Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ederken brandayla çevrilen eserin görüntüleri endişe yarattı. Kız Kulesi'ndeki çalışmaların 2023 yılının ilk aylarında bitmesi ve bahar aylarında da ziyarete açılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Görüntüleri gündeme oturan Kız Kulesi'nin restorasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı

İstanbul'da Üsküdar’da kentin silüetindeki görsel etkisi en güçlü yapılardan olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Eylül 2021’de başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alınan ve brandayla çevrilen Kız Kulesi’nin son hali vatandaşları korkuttu. Kulenin üst kısmının olmaması ve arka tarafının görünmesi yurttaşlarda kaygı yarattı.

Kız Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ederken projeden yeni ayrıntılar ve fotoğraflar da paylaşıldı. Buna göre olası bir depremde yıkılması beklenen ada zemini kayalarla güçlendirilecek.

Dalgaların ve dip akıntısı nedeniyle daha önce yapılan dolguların aşındığı tespit edildi. Kayalarla dolgu yapılıp güçlendirilmesi beklenen yapı görevini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek. 

PARATONER TAKILACAK
Bakanlık zaman zaman düşen yıldırımların direğe zarar vererek çatlaklar oluşturduğunu tespit ettiği yapıya paratoner takılacağını da açıkladı:

"İstanbul’un en önemli simgelerinden olan bu güzide anıt eserde paratoner bulunmadığı ve zaman zaman düşen yıldırımların direğe zarar vererek ciddi çatlaklar oluşturduğu çalışmalarımızda görülmüştür. Bu durum için tüm önlemler alınacaktır"

Kız Kulesi'ndeki çalışmaların 2023 yılının ilk aylarında bitmesi ve bahar aylarında da ziyarete açılması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin