Göreve göre kademeli zam

Milyonlarca memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak temmuz zammını merak ederken, AK Parti, en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartacak yasa teklifini bugün saat 12:00'de Meclis'e sunacak. Torba yasa şeklinde sunulacak teklife son rötuşlar, TÜİK'in saat 10:00'da açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Göreve göre kademeli zam

Temmuz ayında ödenecek tüm maaşlara yeni zamlar da eklenecek. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken doktor, polis, öğretmen, mühendis maaşlarına göreve göre kademeli artış yapılacak.


Yüzdelik artışlarla birlikte seyyanen zam yapılacak. Örneğin maaşı 15 bin lira olan bir memura yüzde 25 zam verildiğinde 18 bin 750 liraya çıkacak, buna 5 bin lira seyyanen eklendiğinde de 23 bin 750 liraya yükselmiş olacak.

Emekli maaşları da kademeli artacak

Yapılacak düzenlemeyle, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında kademeli artış yapılacak. 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında maaş alanlar 1. kademe, 10 bin ve 15 bin lira arasındaki maaş alanlar ikinci kademe, 15 bin liranın üzerinde emekli maaşı alanlar ise üçüncü kademe olarak değerlendirilecek ve buna göre aylıklarda seyyanen artış söz konusu olacak.

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon oranınının yüzde 20 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. Temmuz ayında emekli ve memur zamlarına refah payı da eklenecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin