Görev başındaki gazeteciler darp edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısını takip eden gazeteciler, kimliği belirsiz kişiler tarafından tartaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Görev başındaki gazeteciler darp edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.



Toplantı sırasında, bazı kişilerin dışarıya doğru koşmaları üzerine toplantıyı izleyen gazeteciler de kapıya yöneldi. Dışarıya çıkan gazeteciler, bir kişinin yerde yattığını ve başında kalabalık olduğunu görünce olayı görüntülemek istedi.



Bu sırada, yerde yatan şahsın başında bulunan yaklaşık 20 kişilik grup, gazetecilere saldırmaya başladı.



Gazeteciler ile gruptakiler arasında yaşanan arbede sırasında Mersin’de yerel yayın yapan Mersin İmece Gazetesi muhabiri Soner Aydın ile Sabah gazetesi muhabiri Adnan Açıkgöz darp edildi.  



Arbede, belediye görevlilerinin araya girmesiyle sona erdi. Olay yerine polis çağıran gazeteciler, saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis, kaçan saldırganların kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.



Meclis toplantısının sona ermesinin ardından yaşananlardan haberdar olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gazetecilerle görüşerek olayın ayrıntılarını öğrendi.



Belediye yetkililerinden saldırıyı düzenleyenlerin belirlenmesini isteyen Kocamaz, "Saldırıyı düzenleyenler bizim personelimizse onlar adına gazetecilerden özür diliyorum. Eğer personelimizse onlar da özür dileyecek. Bu konuda gereken neyse yapacağız. Bu tür yaklaşımlarda bulunanları yanımda barındırmam, gözlerinin yaşına bakmam" diye konuştu.



Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, meslektaşlarının daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının kötü muamelesine ve saldırısına muhatap olduğunu belirterek, "Meslektaşlarımıza benzer bir saldırının yapılması son derece düşündürücü ve ürkütücü boyutlardadır. Sorumluların en kısa sürede yargı önüne çıkacağını düşündüğümüz bu saldırıyı kınıyor, değerli meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Haber alma özgürlüğü hedef alınarak yapılan bu saldırının her açıdan takipçisi olacağımızı da üstüne basarak vurguluyoruz" ifadesine yer verdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin