Google'nin 5 dakika kapalı kalması: 545.000 dolar

İnternet dünyasının dev isminin her dakikası adeta altın değerinde.

Google Haberlere Abone ol
Google'nin 5 dakika kapalı kalması: 545.000 dolar

Bugün internetle ilgili herhangi bir konu gündeme geldiğinde akla ilk gelen isim şüphesizGoogle’dır. Birçok servisi ile birlikte adeta vazgeçilmez konumda olan ve rakiplerine oranla çok daha popüler olan Google’a öyle alışmışız ki, internetimizin kesik olup olmadığını anlamak için bile ilk girdiğimiz yer Google arama motoru olabiliyor. Peki ya bu kadar beğenimizi kazanan Google birkaç dakikalığına erişilemez olursa ne olur?



Geçtiğimiz Cuma günü pasifik saatiyle 3:52 ile 3:57 saatleri arasında küçük bir kesinti yaşanan ve sunucularına ulaşılamayan Google için bu 5 dakika oldukça pahalıya patladı. Yapılan hesaplamalara göre normalde kısa bir süre gibi görünen bu sorunun Google’ın 545.000$ kaybetmesine neden olduğu ortaya çıktı. Bu yılın 2. çeyreğinde 14.1 milyar dolar kâr açıklayan Google için bu rakam oldukça düşük ve önemsiz. Fakat normal şartlardaki bir firmayla kıyaslandığında rakamın ne kadar uçuk olduğu daha net bir biçimde görülebiliyor.



Yaşanan bu kesinti sebebiyle 5 dakika içerisinde dünyadaki internet trafiğinin %40 azaldığı belirtiliyor. Bu rakama bakarsak Google’ın neredeyse internet trafiğinin yarısını elinde bulundurduğunu söylemek mümkün.





Mynet Teknoloji


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin