Google'dan robot atağı!

Google, son olarak merkezi Boston Dynamics şirketini de satın aldı.

Google Haberlere Abone ol
Google'dan robot atağı!

Son altı ayda yedi robot firması satın alan Google, son olarak merkezi ABD’nin Massaschusetts eyaletinde bulunan Boston Dynamics şirketini aldı.



Boston Dynamics, hayvanlardan esinlenerek ürettiği, ağır yükler taşıyabilen, dağlara tırmanabilen ve yüksek hızlarda koşabilen robotlarıyla tanınıyor. Şirketin ürettiği Cheetah adı verilen robot saatte 45, Wildcat isimli robot ise 25 kilometre hızla koşabiliyor.



Şirket, daha çok askeri amaçlı robotlar üretiyor fakat Sony’nin robot köpeği Aibo gibi projelerde de katkı sağlıyor. Boston Dynamics’in gelecekte üretmeyi planladığı ürünler arasında, tekerlekli sandalye kullananlara yardımcı olacak robot bacaklar ve insan şeklinde robotlar bulunuyor. Sürekli İnternete bağlı kalacak robotlar, Google tarafından toplanan kullanıcıların kişisel tercih bilgilerine göre hareket edebilecek. Aynı zamanda, gerçek dünyadan elde ettikleri bilgileri Google serverlarına gönderebilecek. Detaylı haritalar ve navigasyon bilgilerini içeren bu veriler, özellikle Google’ın şoförsüz otomobilleri için önem arzediyor.



Uzmanlar, Boston Dynamics’in satın alınmasıyla, Google’ın android adı verilen ve insana benzeyen robotların üretiminde önemli bir adım attığını belirtiyor. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin