Google'dan Franz Kafka'ya özel doodle

Google, Kafka’nın 130. doğum günü için özel bir logo hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Google'dan Franz Kafka'ya özel doodle

Google Franz Kafka'nın 130 ncu doğumgününü "Dönüşüm" isimli öyküsünden esinlendiği bir Doodle ile kutladı. Doodle'da kapıdan giren bir hamamböceği ve bir elma görülmektedir. Dönüşüm'de hikayenin kahramanı Gregor Samsa dönüşüm geçirir ve bir sabah hamamböceği olarak uyanır. Doodle'daki elma ise oğlunun bu halini kabullenemeyen baba Mr. Samsa'nın fırlattığı elmaya atfedilmiştir.



KAFKA KİMDİR?



Dünya edebiyatının en tanınmış isimlerinden biri olan Franz Kafka 3 Temmuz 1883'te Prag'da doğdu. Franz Kafka, ufak eşyalar satan bir dükkanın sahibi olan Hermann ve Julie Kafka'nın ilk çoğuydu. Franz Kafka'nın 5 karde şi daha vardı.



Hukuk okuyan Franz Kafka, boş zamanlarını yazı yazarak değerlendiriyordu. Franz Kafka'nın yazıları ilk olarak 1912'de yayınlanmaya başladı. Duygusal deneyimlerini ve ailesi ile olan ilişkilerini günlük ve mektuplarında belirten Franz Kafka, hayatı boyunca 7 kitap yazdı. Bunun yanında 3 adet de tamamlanmamış kitabı bulunmakta.



Franz Kafka, yakın arkadaşı Max Brod'dan öldükten sonra tüm eserlerini yakmasını istedi. Ancak Brod'un, Franz Kafka'nın bu isteğini yerine getirmemesi, eserlerini ölümsüz yaptı. Tüm eserlerini Almanca yazan Franz Kafka, özgürlük, suç, yabancılaşma ve otoriteye bireysel karşı koyma temaları üzerinde yoğunlaştı. Franz Kafka'nın en önemli eserleri Dava, Şato ve Dönüşüm'dür. Franz Kafka 3 temmuz 1924'te vereme yakalanarak hayatını kaybetti.










Etiketler fransız google doodle
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin