Google üretti polis kenara çekti!

Şoförsüz sürüş deneyimi sağlayan Google'ın ürettiği aracı polis kenara çekti.

Google Haberlere Abone ol
Google üretti polis kenara çekti!

İlginç olay ABD Kaliforniya'da gerçekleşti. Mountain View çevresinde görev yapmakta olan bir polis tıkanan trafiği açmak için kilometrelerce uzanan kuyruğun en önüne gittiğinde meslek hayatı boyunca karşılaşmadığı bir vakayla başbaşa kaldı. Trafiği tıkayan araç en az 35 km ile gidilmesi gereken yolda 24 km ile ilerliyordu ve sürücüsü yoktu!



Araç Google'ın insansız otomobillerindendi ve polis ne yapacağını bilemiyordu. Bütün Kaliforniya'da trafiği kitlemek üzere olan araca nasıl müdahale etmesi gerektiğini bilemeyen polis memuru, aracı ite kaka kenara çekerek trafiği açmayı başardı. Polisin bağlı olduğu karakol olayı kendi blog sayfalarında bir şikayet olarak duyurdu. Araçlarını teslim alan Google yetkilileri ise ilginç bir açıklama yaptı;



"Biz güvenlik sebebiyle araçlarımıza 25 km'den daha fazla hız yaptırmıyoruz. Araçlarımız bir insanın 90 senede gidebileceği mesafeleri bu hızla katediyorlar ve şimdiye kadar hiç ceza kesilmedi. Bu kenara çekme olayını kafamıza takmıyoruz. Çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin