Google maliyetleri düşürüyor: Artık cips, kuru meyve yok!

Daha önce de işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen Google, maliyetleri düşürmek için bu kez de ofislerinde çalışanlarına sağladığı masaj, atıştırmalık ve ücretsiz kuru meyve gibi hizmetlerde kesintiye gidecek.

Google Haberlere Abone ol
Google maliyetleri düşürüyor: Artık cips, kuru meyve yok!

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, maliyetleri düşürmek için ofis çalışanlarına ücretsiz sunduğu kuru meyve ve masaj servisini bitirme kararı aldı.

Business Insider'da yer alan habere göre, Google'ın San Francisco ofisinden bir çalışan, kuru mango, cips ve çikolatalı draje gibi bedava atıştırmalıkların kaldırıldığını söyledi. Çalışanlara sunulan hizmetlerde yapılan bu kesintilerin 'zorlu bir ekonomide Google'ın maliyetleri düşürme çabalarının' bir parçası olarak nitelendirildi.

TEDBİRLER İŞTEN ATMALAR YERİNE Mİ ALINIYOR? 

Ocak 2023'te, Google 12 bin çalışanının işine son vereceğini açıkladıktan birkaç hafta sonra, çatı şirketi Alphabet'in CFO'su Ruth Porat, maliyetleri düşürme yönünde başka adımlar atılabileceğinin de sinyallerini vermişti.

Bu kapsamda, Google ABD'nin California eyaletindeki ofislerinde çalışan 31 masaj terapistinin de görevine son verdi. Şirketin bu bağlamda attığı diğer adımlar arasında fitness derslerinin ve mekiklerin programlarını yeniden düzenlenmesi ve çalışanların dizüstü bilgisayarlarını kaç kez yenileyebileceklerinin sınırlandırılması da vardı.

Alphabet CFO'su Porat, 2022'nin son çeyreğine ilişkin kazanç raporunda, "Uzun vadeli ve kazançlı büyüme yolunda en yüksek önceliğe sahip yatırımlarımızı desteklemek adına maliyet yapımızı tüm açılardan geliştirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz" demişti.

Porat, bundan iki ay sonra Google çalışanlarına gönderdiği bilgi notunda, bazı ofis kafelerinin çalışma saatlerinin azaltılacağını, ücretsiz atıştırmalıkların bulunduğu mikro mutfaklarda kesintiye gidileceğini duyurmuştu.

Google Sözcüsü Ryan Lamont ise Google'ın çalışanlara sağlanan bedava atıştırmalık gibi hizmetlere yatırım yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Etiketler google tasarruf
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin