Google i/o etkinliğinden yeni bombalar!

İnternet devi Google yılın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Google i/O’da yeni ürünlerini tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Google i/o etkinliğinden yeni bombalar!

İnternet devi Google yılın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Google i/O’da yeni Android sürümünü ve ‘sudan ucuz’ telefonunu dün gece tanıttı, Samsung ve LG’nin Android Wear işletim sistemini kullanan akıllı saatleri de gün yüzüne çıktı.



İşte Google’ın muhteşem gecesinde tanıtılan yeni ürünler…



1 MİLYAR ANDROID’LI ARAMIZDA



Google i/o etkinliğinin açılış konuşmasını Google’ın Android ve Chrome bölümlerinin yöneticisi olan Sundar Pichai yaptı. Android’in aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı aştığını belirten Pichai, bu rakamın i/o etkinliği öncesi 30 günü kapsadığına dikkat çekti.



GÜNDE 93 MİLYON SELFIE



Android tablet pazarının gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çeken Pichai, tablet pazarında Android’in yüzde 62’lik pazar payına ulaştığını kaydetti. Android kullanıcılarının günde 20 milyar SMS gönderdiğini belirten Pichai, kullanıcıların günde 100 milyar kez cihazlarını kontrol ettiklerini dile getirdi. Tablet uygulama sayısının geçen yıla oranla yüzde 236 oranında büyüdüğünü belirten Pichai, son zamanlarda moda olan özçekim yani selfie için de şu rakamı paylaştı: “Her gün 93 milyon selfie çekiliyor.”



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin