Google Glass'la ilgili korkunç senaryo!

Google'ın akıllı gözlüğü hack'lendiğinde başımıza neler gelebileceğini biliyor musunuz? İşte korkunç senaryo...

Google Haberlere Abone ol
Google Glass'la ilgili korkunç senaryo!

Siber saldırıların gün geçtikçe mobil platformlara kaydığı günümüzde cihazlar akıllandıkça, hacker'lar da bu cihazlara yönelik saldırı metodu geliştirmeye başladı. Akıllı telefonlara girerek kullanıcıların telefon rehberi, SMS ve fotoğraflarına ulaşmayı başaran hacker'lar, iş televizyonlara geldiğinde de geri durmuyor. Her ne kadar televizyonlar henüz hacker'lar için çok popüler bir hedef olmasa da, akıllı televizyonların satışı yaygınlaştığında hacker'ların bu cihazlara da el atacağı ve kullanıcıların televizyonlarında ne varsa ele geçirebileceği çok düşük bir ihtimal değil.



Google'ın akıllı gözlüğü henüz çok az kişide var; 1500 dolardan kullanıcılara satılan cihazın hack'lenmesi ise bugüne dek pek tartışma konusu da olmadı; zira cihaz henüz yaygınlık kazanmaktan oldukça uzak. Peki ama ilerleyen yıllarda milyonlarca insanın kullanmaya başlayacağı bu gözlükler ne kadar güvenilir? Hack'lenirse neler olabilir?



Hollanda'da basılan Volkskrant isimli gazetenin haberine göre Google Glass'ın hack'lenmesi hiç de zor değil. Glass'ın açıkta bir yerde unutulması ve bir işgüzarın USB hafıza ile Glass'a ilgili kodu dahil etmesiyle cihazın hack'lenmesi mümkün. Bunun dışında WiFi üzerinden dahi gözlüklerin hack'lenebileceğine dikkat çeken güvenlik uzmanları, Google Glass'ın hack'lenmesiyle kullanıcıların gördükleri her şeyin fotoğrafını hacker'ların çekebileceğini ve bu görüntüleri internet üzerinden kendi sunucularına aktarabileceğini söyledi. Kullanıcılar gözlükleriyle etrafta dolaşırken, görüntü almadıklarını sanarken dahi, hacker'lar gözlükle fotoğraf çekip istedikleri görüntüleri, kullanıcıların bilgisi olmadan alabiliyor.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin