Google bu kelimeyi arayanlara anında yardım edecek!

Google, intihar düşüncesiyle başa çıkmak isteyen kullanıcılarına destek olmak için yeni bir adım attı. Kullanıcılar, intiharla ilgili aramalar yaptıklarında Google, önceden hazırlanmış mesajları SMS olarak başkalarına göndererek yardım çağrısında bulunmalarına da imkan sağlayacak. Bu sayede intihar düşüncesiyle başa çıkan bir kişi, tanıdığı birine yardım çağrısı yapabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Google bu kelimeyi arayanlara anında yardım edecek!

Google, önemli bir girişimde bulundu. Kullanıcılar intiharla ilgili aramalar yapmaya başladıklarında, onları vazgeçirmek ve yardım talep etmelerini sağlamak amacıyla önceden hazırlanmış mesajlar yayınlayacak.

Bu mesajlar, "Uluslararası İntiharı Önleme Derneği" ile iş birliği içinde oluşturuldu ve arama sayfasının en üstünde görüntülenecek.

Aslında Google, zaten intiharla ilgili bazı uygulamalara sahip. Örneğin, Google'da "intihar etmek" terimini arattığınızda, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan "Suicide.org" ilk sırada çıkar. Şimdi bunlara yenileri ekleniyor. Üstelik kullanıcılar, bu mesajları başka bir kişiye SMS olarak da gönderebilecekler. Bu sayede intihar düşüncesiyle başa çıkan bir kişi, tanıdığı birine yardım çağrısı yapabilecek.

Google'ın üst düzey yöneticilerinden Megan Jones Bell, insanların intihar riski taşıdıkları kriz anlarında ne yapacaklarını veya nasıl yardım isteyeceklerini bilemediklerini belirtiyor.


Ancak Türkiye'de böyle bir uygulama bulunmamakta. Bu nedenle Uluslararası İntiharı Önleme Derneği ile ortaklaşa sunulan özellik, Türkiye'de farklı bir kapsama sahip olabilir.

Etiketler google intihar arama sms
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin