Google anlatıyor: 'İnternette arama gelecekte nasıl olacak?'

Google, uzun uzun yazmanızı sizden istemeyecek bir arama motoru geliştirmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Google anlatıyor: 'İnternette arama gelecekte nasıl olacak?'

BBC'ye konuşan Google Araştırma Birimi lideri Amit Singhal, Android işletim sisteminin son sürümü Android M ya da Android Marshmallow (Şekerleme) ile çalışacak yeni arama motorunu kısaca "Ne aramak istediğinizi tahmin eden, kelimelerin anlamını bilen bir arama motoru" üreteceklerini açıkladı.



ARAMA PENCERELERİ TARİH OLUYOR



Google anlatıyor: 'İnternette arama gelecekte nasıl olacak?'
Singhal yeni sistemin becerilerini örneklerle anlatıyor:



"Farz edelim ki eşinizle telefonda mesajlaşıyorsunuz. Size bir lokantadan bahsediyor ve yol tarifini vermek istiyor. Artık tek yapması gereken şey, lokantanın adı geçtiğinde telefon ekranının alt-orta kısmında bulunan daireye 1-2 saniye basmak. Yeni arama motoru kişinin o lokantayla ilgili daha fazla bilgi istediğini anlıyor ve açılış-kapanış saatleri, haritadaki yerini ve benzeri gerekli detayları ekrana getiriyor. Mesela Spotify'da bir şarkı dinliyorsunuz, şarkının ismi ekranda beliriyor. Çalan grubun vokalistinin ismini hatırlayamıyorsunuz. Google'a 'Vokalist kim?' diye sormanız yeterli olacak."



GİZLİLİK SORUNU



Ancak çoğu teknolojik yenilikte olduğu gibi burada da daha konforlu bir hizmet için kullanıcıların eskisine oranla çok daha fazla kişisel bilgiyi arama motoruyla paylaşması gerekecek.



Kullanıcıların sevdiği şeyler, hobileri ve alışkanlıkları arama motoru tarafından depolanacak ve tabii bu profile uygun reklamlar Google aracılığıyla kullanıcıya yönlendirilecek.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ

 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin