Gönül Boran'dan şok açıklama: EYT masasına dahil edilmedik! EYT yasası ne zaman çıkacak?

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran uzun süredir çözüme kavuşması beklenen EYT meselesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakanlık Kurulu tarafından kurulan çalışma masasıyla görüşme gerçekleştirmediklerini belirten Boran meselenin çözüme kavuşması için umutlu olduklarının altını çizdi.

Google Haberlere Abone ol
Gönül Boran'dan şok açıklama: EYT masasına dahil edilmedik! EYT yasası ne zaman çıkacak?

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran son olarak gündemde olan Türk formülünü değerlendirirken önemli açıklamalar da yaptı.  Bakanlık Kurulu tarafından kurulan çalışma masasıyla görüşme gerçekleştirmediklerini belirten Boran meselenin çözüme kavuşması için umutlu olduklarının altını çizdi. İşte Boran'ın açıklamaları:

Gönül Boran masadaki Türk formülünü değerlendirken “Türk formulü demek komik geliyor. Bu Avrupa’nın bizlere uygulattığı bir formül değil, dönemin üçlü koalisyonuyla oluşturulan bir formül. Dolayısıyla Türk formulü deyip yeni yeni formüller üretmeye gerek yok.” ifadelerine yer verdi.

Yasanın ne zaman çıkacağı sorusuna yanıt veren Boran "Bu yılın bitiminde Çalışma Bakanımızın açıkladığı süreç 2022 Aralık ayı, diyelim ki yetişmedi Ocak ayı. Bunun da yasalaşması süreci vaatte mi kalacak yoksa iktidar tarafından icraata mı dökülecek birlikte göreceğiz. Seçim süreci bütün partiler için büyük önem arz ediyor. Şu anki iktidarımız bizi yaklaşık 21 yıldır görmedi duymadı. Son beş aylık süreçte çok çeşitli algılarla gelindi." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin