Gollum tartışmasına yönetmen Peter Jackson da katıldı!

Gollum'lu hakaret davasına ilişkin Yüzüklerin Efendisi serisinin yönetmeni Peter Jackson'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gollum tartışmasına yönetmen Peter Jackson da katıldı!

Cihan'ın haberine  göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret davasına konu olan fotoğraftaki karakter için, Yüzüklerin Efendisi serisinin yönetmeni Peter Jackson açıklama yaptı. O karakter için, ''Gollum değil Smeagol'' dedi.



The Wrap News ve Entertainment Weekly'nin internet sitelerindeki haberlere göre, yönetmen Jackson, filmdeki ''Gollum'' karakteri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını yan yana koyarak sosyal medyada paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan hakaret davasına ilişkin görüş bildirdi.



Serinin senaristleri Fran Walsh ve Philippa Boyen ile birlikte ortak açıklama yayınlayan Peter Jackson, "Eğer bu fotoğraflar bir Türk davasına temel oluşturuyorsa, kesin olarak söyleyebiliriz, hiçbiri Gollum olarak bilinen karakteri temsil etmiyor. Hepsi Smeagol olarak isimlendirilen karaktere ait" ifadelerini kullandı.



Serinin senaristlerinden Fran Walsh, "Smeagol neşeli ve tatlı bir karakter. Yalan söylemez, aldatmaz ve başkalarını manipüle etmeye girişmez. Kötü ve işbirlikçi biri değil. Bu kişisel özellikler Gollum'a ait, asla Smeagol ile karıştırılmamalı. Smeagol asla kendisinden zayıf olanların üzerinde gücünü kullanmak istemez. Zorba değil aksine sevilen biri. Bu yüzden bütün dünyadaki izleyiciler o karaktere ısındı" şeklinde konuştu.



Smeagol'un Gollum'a dönüşmesi



Fantastik edebiyat türünün en bilinen İngiliz yazarı J.R.R. Tolkien'in sinemaya uyarlanan kitapları Yüzüklerin Efendisi'ndeki ''Smeagol'' karakteri, hikayeye göre, kuzeni Deagol ile balık tutarken seriye konu olan tek yüzüğü bulur. Yüzüğün baş döndürücü etkisi altına girerek aniden değişen Smeagol, kuzeni Deagol'u öldürür ve yüzüğü ele geçirir. Yüzüğün gücü Smeagol'ün yaşam süresini uzattıysa da, onu tanınmaz hale getirir. Smeagol zamanla çirkin bir yaratık olan Gollum'a dönüşür.



Resimleri paylaşan Dr. Bilgin Çitfçi, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. Mahkeme, Gollum'un kötü karakter olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar vermişti.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin