Golden Foot ödülünün sahibi efsane isim Fatih Terim: Bıraktığımın 15-20. gününde de teklif aldım

Türk futbolunun efsane isimlerinden Fatih Terim, 2022 Dünya Kupası'nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Golden Foot ödülünün sahibi efsane isim Fatih Terim: Bıraktığımın 15-20. gününde de teklif aldım

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz başarılarının altında imzası bulunan Fatih Terim suskunluğunu bozdu. Golden Foot ödülünün sahibi olan tecrübeli çalıştırıcı, sarı-kırmızılılardan ayrıldığı dönemden sonra yaşadıklarını TRT Spor'da anlattı.

Fatih Terim sözlerine ilk olarak Golden Foot ödülü ile ilgili gelen soruyu cevaplayarak başladı. Tecrübeli çalıştırıcı, "Bir Türk insanının dışarda sayılıp sevilmesi beni mutlu ediyor. O yüzden dışarıyı önemsiyorum. Allah'a şükür Monaco'da olmaktan dolayı mutluyum. Bu ve buna benzer toplantı ve etkinliklere çok katıldım. Burada daha dikkatli olmak gerekiyor. UEFA Şampiyonluğu bir Türk antrenörünün ilk defa kazandığı bir şey. O bizim adımıza bir milat denebilir. Hemen arkasından İtalya'ya gidişimiz bizi çok daha yukarı çekti. İnanıyorum ki çektiğimiz belgeselden sonra daha da tanınmamız arttı" açıklamasını yaptı.

"TEKLİF ALDIM"

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra teklifler aldığını belirten Fatih Terim, "Böyle bir dinlenmeye ihtiyacım varmış. Bıraktığımın 15-20. gününde de teklif aldım. Oradan bugüne hayır dememin sebebi buydu. İlk defa böyle uzun dinlendim. Hiç durmadan bunca sene kolay değil. Rüzgar yükseklerde sert eser tabii. Doğru proje olursa, bazı şeyleri düşünüyorum. Kendimi zihnen iyi hissediyorum. Bakalım neye karar vereceğiz" dedi.

Yeni teknik adamların özellikleri hakkında konuşan Fatih Terim, "Şimdiki nesil çok daha başka. Ekranın önünde bir ara devamlı bağırırken gösteriyordu. Bugün dönüşümünü yakalayamayan hiçbir insan başarılı olamaz. Eskinin önemli şeylerini alabilirsiniz ama yeni şeyler katmak zorundasınız. Değişimin bizden kaçması mümkün değil. Doğru değişimler hem insana hem de yaptığınız işe iyi gelir" açıklamasını yaptı.

"BAKIŞIYLA YÖNLENDİRİYOR"

Arjantin'in Dünya Kupası zaferini yorumlayan Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

"Ben ciddi anlamda Messi hayranıyım. Ve ya çok beğenen biriyim. Bunu daha önce de söylemiştim. Diğer bütün büyük oyuncular, hakikaten büyük oyuncular. Ancak Lionel Messi'nin sahada istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Arjantin Messi'ye odaklı bir oyun tarzı benimsemek zorundaydı zaten. Bana göre turnuvanın en iyi orta sahası da onlardaydı. Dünya da bir tuhaf. Adamın kariyerine baktığınızda kazanmadığı hiçbir şey yok. Dünya Kupası'nı almasa biz bu adamı bir yere koymayacak mıyız? Messi sahada çok lider... Bir canlı izleyin, görürsünüz. Millet sanıyor ki hiç konuşmuyor. Çok yönlendiriyor. Bakışıyla, konuşmasıyla çok yönlendiriyor. Lider olmayan hiçbir insan, burada olamaz."

"BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

Fatih Terim kendisi hakkında öne sürülen iddialara cevap olarak, "Ben bitti demeden bitmez. Benim yerime fikir belirtenler var ama bitmez. Benim hayatım futbol. En iyi yaptığım iş olarak bunu biliyorum. Yakın bir zamanda gereğini söyleriz. Herkes de ne yapacağımızı anlar" diye konuştu.

Skorer

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin