Göksun'da yanardağ mı oluştu? Prof. Naci Görür'den çok önemli açıklama: Doğru olmayan şeyler söyleniyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası korku yaratan iddialar ortaya atılmaya başlandı. İddialara göre Kahramanmaraş Göksun'da bulunan Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükselmeye başladı ve dağdan siyah bir maddenin aktığı iddia edildi. Yanardağ oluştu iddiaları üzerine Prof. Naci Görür ve AFAD açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Göksun'da yanardağ mı oluştu? Prof. Naci Görür'den çok önemli açıklama: Doğru olmayan şeyler söyleniyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası korku yaratan iddialar ortaya atılmaya başlandı. İddialara göre Kahramanmaraş Göksun'da bulunan Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükselmeye başladı ve dağdan siyah bir maddenin aktığı iddia edildi. Yanardağ oluştu iddiaları üzerine Prof. Naci Görür açıklama yaptı.

Sosyal medyada gündem olan bir videoya göre Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık köyünde bulunan Kuşkayası Dağı’nda depremden sonra dumanlar çıkmaya başladı. Dağdan siyah sıvıya benzer bir maddenin aktığı iddia edildi.

Basında yer alan haberler sonrası Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili bir açıklama yaptı. İddiaların doğru olmadığını vurgulayan Prof. Görür şu bilgileri paylaştı: "Arkadaşlar, Göksun yöresinde, yanardağ oluştu diye doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Bölgenin jeolojisi ona uygun değil, heyelana bağlı bir komplikasyon olabilir. Endişe etmeyin, geçmiş olsun"

 

AFAD DA AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili AFAD da açıklama yaptı. Deprem sonrası volkanik hareketlilik iddiası konusunda şu ifadeler kullanıldı: "Gözlemlerimiz, bölgede herhangi bir lav akması, volkanik kül, petrol veya gaz çıkışı olmadığı yönündedir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin