Göçmen Sendikası Girişimi: Fatih ve Başakşehir’de Türkistanlı ve Özbekistanlı göçmenler oturma izni uzatılmayarak gözaltına alındı

Göçmen Sendikası Girişimi, İstanbul Fatih ve Başakşehir’de Türkistanlı ve Özbekistanlı göçmenlerin oturum izinlerinin uzatılmayarak gözaltına alındıklarını duyurdu. Gözaltına alınan göçmenlerin fotoğrafını da paylaşan sendika, "Seçim süreci boyunca siyasi malzeme edilen göçmenler ilk fırsatta geri gönderilmelere maruz kaldı. Göçmenlerin hayatları siyasilerin oyuncağı değil!" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Göçmen Sendikası Girişimi: Fatih ve Başakşehir’de Türkistanlı ve Özbekistanlı göçmenler oturma izni uzatılmayarak gözaltına alındı

Göçmen Sendikası Girişimi, sosyal medya hesabından İstanbul’un Fatih ve Başakşehir ilçelerinde Türkistanlı ve Özbekistanlı göçmenlerin 10 yıllık oturma izinlerinin uzatılmayarak gözaltına alındıklarını duyurdu.

 

Gözaltında bulunan göçmenlerin fotoğrafını da paylaşan Göçmen Sendikası Girişimi, “İstanbul Fatih ve Başakşehir’de Türkistanlı ve Özbekistanlı göçmenler 10 yıllık oturma izni uzatılmayarak gözaltına alındılar. Seçim süreci boyunca siyasi malzeme edilen göçmenler ilk fırsatta geri gönderilmelere maruz kaldı. Göçmenlerin hayatları siyasilerin oyuncağı değil!” dedi. 

İstanbul Fatih ve Başakşehir’de Türkistanlı ve Özbekistanlı göçmenler 10 yıllık oturma izni uzatılmayarak gözaltına alındılar.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yabancılara ikamet izni verilmeyeceği iddia edilmişti.  Göç İdaresi Başkanlığı, iddiayı yalanlayarak "2021 yılı ocak ayında İstanbul'un Fatih ve Esenyurt ilçeleri yeni ikamet izni başvurularına kapatılmıştır. 2022 yılı ekim ayında yapılan değerlendirme sonucunda, Fatih ve Esenyurt ilçelerinin yanı sıra Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçeleri de yeni ikamet izni başvurularına kapatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.
 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin