"Göçmen karşıtı ırkçılara cevap vermediğimiz için Allah'ın afeti hepimizi vurdu..." Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'ndan skandal deprem yorumu büyük tepki çekti

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu'nun köşe yazısında kullandığı ifadeler tepki çekti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depreme yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı: "Ama belki de, bizim bu göçmen karşıtı ırkçılara yeterince cevap veremediğimiz, vermediğimiz için olsa gerek.. Allah’ın afeti, hepimizi vurdu.."

Google Haberlere Abone ol
"Göçmen karşıtı ırkçılara cevap vermediğimiz için Allah'ın afeti hepimizi vurdu..." Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'ndan skandal deprem yorumu büyük tepki çekti

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu'nun köşe yazısında kullandığı ifadeler tepki çekti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depreme yaptığı yorumda kullandığı ifadeler tepki çekti.

9 Şubat 2023 tarihli köşe yazısında depremle Suriyeli göçmenlere gösterilen tepki arasında bağ kurarak göçmen karşıtlığının bu felakete neden olduğunu söyleyen Ali Karahasanoğlu, "Ama belki de, bizim bu göçmen karşıtı ırkçılara yeterince cevap veremediğimiz, vermediğimiz için olsa gerek.. Allah’ın afeti, hepimizi vurdu.." ifadelerini kullandı.

İşte Ali Karahasanoğlu'nun yazısında ilgili bölüm: 

"Affedersiniz beyler..

Hatay Belediye Başkanınızın, daha üç ay önce yaptığı açıklamaları önünüze koyarsam, iki yıl önce yaptığı açıklamaları, 4 yıl önce seçim öncesinde yaptığı konuşmaları önünüze koyarsam, biliyorum yine de yüzünüz kızarmaz ama.. Algı oluşturmak istediğiniz halk kesiminin en az yarısı sizin yüzünüze tükürür..

“Hatay’da doğan her 4 çocuktan 3’ü Suriyelilere ait”den başlayın..
“Suriyelileri hemen sınırdışı etmemiz lazım” diyenlere kadar..
 “Hatay’da 500 bin Suriyeliyi barındırıyoruz. Gitmedikleri takdirde ekonomik dengeler bozulur” diyenlere kadar..
“Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz” ilahi ilkesini bunlara hatırlattık..
“Siz bir gurebanın elinden tutun ki, Allah da sizin elinizden/bizim elimizden tutsun” dedik..

Ben dedim..
Dindar insanlarımız dedi..
Adıyamanlı kardeşlerim dedi, Malatyalı kardeşlerim dedi..
Kahramanmaraşlı kardeşlerim dedi..
Ama belki de, bizim bu göçmen karşıtı ırkçılara yeterince cevap veremediğimiz, vermediğimiz için olsa gerek..
Allah’ın afeti, hepimizi vurdu..

Yine de, göçmenleri elinden tutulmasını isteyen Adıyamanlı kardeşim, Malatyalı, Kahramanmaraşlı kardeşim, “Ya Rabbi” diyerek, ellerini açıyor, önce Yaratan’dan, sonra da devlet yetkililerinden bir an önce, ama şuraya öncelik, buraya ayrıcalık tanınmadan yardım gelmesini/getirilmesini bekliyor..

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin