Göç Zamanı dizisinin Zümrüt'ü Cansu Tosun Sözcü'ye konuştu: 'Vahide Perçin’le ana kız gibi olduk'

Star TV'de ekrana gelen Göç Zamanı dizisinde oynayayan Cansu Tosun yeni rolünü Sözcü'ye anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Göç Zamanı dizisinin Zümrüt'ü Cansu Tosun Sözcü'ye konuştu: 'Vahide Perçin’le ana kız gibi olduk'

STAR TV'nin ünlü dizisi Göç Zamanı'nda oynyayan Cansu Tosun dizide oynadığı Zümrüt karakterini Sözcü'ye anlattı.



Sözcü'den Yüksel Şengül'e konuşan Tosun, Mardin’deki uçurumdan düşme sahnesi çekilirken gerçekten de ayağım kaydı, düşüyordum. Vahide Hanım’ın öyle bir telaşla bana doğru koşması vardı ki hiç unutamam. Onunla gerçek ana kız gibi olduk” dedi



İşte o röportaj;

Göç Zamanı dizisinin Zümrüt'ü Cansu Tosun Sözcü'ye konuştu: 'Vahide Perçin’le ana kız gibi olduk'

Önce Küçük Hanımefendi’nin Neriman’ı olarak izledik Meryem Uzerli ve Fahriye Evcen gibi Almanya’dan gelerek Türkiye’de sevilen bir oyuncu olmayı başaran Cansu Tosun’u. Daha sonra Kayıp Şehir’de Zehra karakterini canlandırdı ve şimdi de Göç Zamanı’ndaki Zümrüt rolüyle ekranda. Doğup büyüdüğü Nürnberg’i bırakıp İstanbul’a yerleşen Tosun’la diziyi ve hedeflerini konuştuk.



- Cansu Tosun bir süre ekrandan uzak kaldı. O süreçte neler oldu, neler yaşandı?



O süreç bana çok iyi geldi. O süre zarfında bolca kendime vakit ayırabildim. Kitap okudum, oyunlar ve filmler izledim, sergilere gittim. Bir süre ekrandan uzaktım. Çalışırken yoğun tempoda yapamadığım ne varsa hepsini yaptım. Ailemle, arkadaşlarımla bolca vakit geçirdim, tatillere gittim. En güzeli de kendimle baş başa kalabildim.



- Dizi seçimi yapmak bir hayli zor olmalı.



Haklısınız, zor oluyor tabii. Bu konuda menajerim Yasemin Özbudun’a ve ajansımızdaki ekibimize çok güveniyorum, onların fikirlerine önem veriyorum. Ailemin fikirleri de benim için önemli tabii ama yine de sonunda hangi proje beni heyecanlandırıyorsa, içimi kıpır kıpır ediyorsa ona yöneliyorum.



- Göç Zamanı’na dahil oluşunuz nasıl başladı?



Yapımcımızdan talep geldi, ben senaryoyu okudum ve sonrasında yönetmenle görüşerek el sıkıştık.



- Zümrüt karakterini bize en iyi anlatacak olan kişi Cansu Tosun olmalı.



Daha önce ezik ve baskı gören kadın rolleriyle kamera önüne geçmiştim. Doğrusu bu bir ilk oldu. Bu rolü, Zümrüt’ü uzun süre bekliyordum. Bugüne kadar oynadığım karakterlerden daha farklı bir yerde Zümrüt. Farkı da güçlü oluşu, duruşu, Mardin’de büyümüş olması, Cennet gibi bir karakterin kızı oluşu da çok önemli. Senaryoda sahneleri ne kadar kuvvetli kurarsanız o kadar oynanabilir ve izlenebilir hale geliyor. İzleyici karakterin her şeye rağmen pes etmemesini, başarıya giden yolculuğunu izlemek istiyor.



ZÜMRÜT, EZİLENLERE CESARET VERECEK

Göç Zamanı dizisinin Zümrüt'ü Cansu Tosun Sözcü'ye konuştu: 'Vahide Perçin’le ana kız gibi olduk' - Resim : 2
- Zümrüt, Türkiye’de ezilen ve ikinci plana itilen kadınlara yol gösterecek mi, ışık tutacak mı?

Bir diziyi, bir filmi ya da bir oyunu izlediğimizde bazen kendimizin de yaşadığı ama itiraf edemediğimiz bir durumla karşılaşabiliriz. Bazen o karakterden ilham alırız. Bence Zümrüt de içinde okuma sevdası olan fakat hayalinin peşinden gidecek cesareti bir türlü bulamayan kızlara mutlaka ışık tutacaktır, yol gösterecektir, cesaret verecektir. Kadının güçlü olabileceğini ya da kadın erkek ayrımı yapmadan kadın ya da erkeğin bir şeyi gerçekten istediğinde ve bunun için çabaladığında, vazgeçmediğinde elde edebileceğini unutmamak gerekiyor.



- Hayatınızda şiddete ya da cinsel tacize uğradınız mı?



Çok şükür ki bugüne kadar şiddete ve cinsel tacize uğramadım. Allah kimseye yaşatmasın. Keşke hiçbir kadın şiddete hedef olmasa, cinsel tacize uğramasa.

- Dizide annenizi oynayan Vahide Perçin’le daha önce yollarınız kesişti mi?

35 Buçuk Akademi’de Işın Feyman’dan diksiyon dersleri aldığım sırada tanıştım Vahide Perçin’le. Onu görür görmez sevdim.



AVUKAT OLMAYI DÜŞÜNMEDiM



- Zümrüt’e nasıl hazırlandınız?



Ben bu oyunculuk yolculuğunda her zaman kendimi yenilemeye ve oyunculuğumu geliştirebilmek adına eğitimler almaya özen gösteriyorum. Zümrüt’e oyuncu koçum Merve Taşkan ile hazırlandım. Bunun yanı sıra bir şive hocamız vardı. Bir de Mardin’den gelen ve benzer bir hikayeyi gerçek hayatta yaşayan bir kız ile tanıştım.



- Var mı ortak yönleriniz?



Zümrüt’le ortak yönümüz, her ikimizin de farklı yerlerden olsa da İstanbul’a gelişimizdir. Ben Almanya’dan geldim, Zümrüt ise Mardin’den geliyor. Benim İstanbul’a geliş hikayemdeki farka gelince. Ben Almanya’daki hayatımı bırakıp İstanbul’a gelirken ailemi bu konuda ikna etmiştim. Zümrüt ise bunu yapma gücünü annesinden alıyor. Her iki durumun da kendi içinde zorlukları vardır elbet. Benim ailem bana destekti ama Almanya’daki hayatı bırakıp İstanbul’a yerleşmek ve burada bir düzen kurmak da cesaret gerektiren bir şeydi Zümrüt’ün de aile baskısından, töreden kaçıp gelmesi büyük cesaret gerektiriyor. Sanırım ikimizin de ortak yönü yeni bir hayat için cesaret göstermiş olmamız.



- Zümrüt’ün hayali avukat olabilmek. Cansu avukat olmak istedi mi?



Ben istemedim ama ikiz kardeşim hukuk okudu. Ben oyuncu olmasaydım bale ve dans yapabilirdim. Avukat olmayı hiç düşünmedim.



KİCK BOKS YAPMAK BANA KEYİF VERİYOR



- Kamera önünde ve setteki uyumunuz nasıl?



Vahide Hanım’la son derece uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Onu ekranda izlemekten çok büyük keyif alıyordum, şimdi birlikte çalışma fırsatımız olduğu için çok sevindim.



- Yaşadığınız ortak bir anınız var mı?



İlk bölümde Mardin’deydik ve uçurumdan düşme sahnemi çekiyorduk. Çekim sırasında gerçekten de ayağım kaydı ve uçurumdan düşme tehlikesi yaşadım. O anda Vahide Hanım’ın öyle bir telaşla bana doğru koşması vardı ki hiç unutmuyorum. Vahide Hanım’la kamera önünde gerçek anne kız gibi olduk.



- Kick boks derslerine başlamanızın nedeni?



Kick boks’la hem spor yapıyorum hem de kendimi savunmayı öğreniyorum. Bana keyif veriyor. Ayrıca belli de olmaz, belki günün birinde dövüşçü bir kız rolü teklif edilir ve kullanırım.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin