'Göç Zamanı' dizisinin başrolü Vahide Perçin'e övgü

Oyuncu Cansu Tosun bir röportajında dizide annesini oynayan Vahide Perçin’den övgüyle bahsetti.

Google Haberlere Abone ol
'Göç Zamanı' dizisinin başrolü Vahide Perçin'e övgü

Göç Zamanı dizisinde Zümrüt’ü canlandıran  Cansu Tosun yaptığı röportajda dizide annesini oynayan Vahide Perçin’den övgüyle bahsetti. Perçin’le kamera karşısına geçtiği için şanslı olduğunu söyleyen Tosun,  “Onunla her sahne ayrı bir ders” dedi.



'Göç Zamanı' dizisinin başrolü Vahide Perçin'e övgüStar’da Cumartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen Göç Zamanı dizinin genç oyuncusu Cansu Tosun yeni rolü Zümrüt’ü şöyle tanımladı; “Vizyonu, hayali ve umutları olan bir kız. En önemlisi annesinin ona verdiği özgüven onun böyle olmasına yol açmış. En çok da Zümrüt'ün annesi kızının okumasını ve kendisiyle aynı kaderi yaşamaktansa amaçlarının peşinden gitmesini isteyen kişi. Yani Zümrüt tüm gücünü annesinden alıyor aslında ve onun gibi dimdik, güçlü bir kız olmaya çalışıyor. Bazen korkuları onu yenmeye çalışsa da o yoldan gitmek için her şeyi yapabilecek bir kız.“



Çekimlerden önce şive çalışmasında bulunduklarını söyleyen Tosun, dizide Vahide Perçin’in kızını canlandırmanın kendisi için büyük şans olduğunu ve onunla geçen her sahneyi ders olarak gördüğünü söyledi.



Zümrüt'e baktığımızda diğer oynadığım karaktere göre farklılıklar barındırıyor. Zümrüt kaderine yenik düşmüyor, amacının peşinden koşuyor. Cansu Tosun, yeni projesi "Göç Zamanı'nda köyden şehre gelen bir karakteri oynuyor.



"Göç hikayelerini seviyorum" diyen Tosun, bu tür rollerin üzerine yapışmasından korkmadığını söyledi. İşte o röportajdan bir bölüm:



Bu diziye nasıl dahil oldunuz?



Projeden ajansım vasıtasıyla haberim olmuştu. Senaryoyu okuduktan sonra yönetmen ve yapımcımız benimle görüşmek istedi. Bir araya geldik. Projeyi birde onların ağzından dinledim. Okuduklarımdan ve dinlediklerimden sonra proje için heyecanlandım. Birlikte çalışmaya karar verdik.



 Canlandırdığınız Zümrüt nasıl birisi?



Vizyonu, hayali ve umutları olan bir kız. En önemlisi annesinin ona verdiği özgüven onun böyle olmasına yol açmış. En çok da Zümrüt'ün annesi kızının okumasını ve kendisiyle aynı kaderi yaşamaktansa amaçlarının peşinden gitmesini isteyen kişi. Yani Zümrüt tüm gücünü annesinden alıyor aslında ve onun gibi dim dik, güçlü bir kız olmaya çalışıyor. Bazen korkulan onu yenmeye çalışsa da o yoldan gitmek için her şeyi yapabilecek bir kız.



Zümrüt için nasıl bir ön hazırlık çalışmanız oldu?



Oyuncu arkadaşım Ayta Sözeri, beni Mardin'den gelen ve birkaç yıldır ailesiyle İstanbul'da yaşayan bir kızla tanıştırdı. Onunla çok sohbet ettik, uzun uzun dinledim. Sonrasında oyunculuk hocam Merve Taşkan'la karakter üzerinde çalıştık. Çekimlere başlamadan önce de tüm oyuncularla birlikte şive hocamız Aydınia da ayrı bir çalışma yaptık..



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin