Global medya şirketinden Türkiye operasyonu

Medya yatırım yönetim kuruluşu, Türkiye'den hangi ajansın hisselerini satın aldı?

Google Haberlere Abone ol
Global medya şirketinden Türkiye operasyonu

Global medya yatırım yönetimi kuruluşu GroupM, dijital pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), etkinlik ve sosyal medya alanlarında uzmanlaşan entegre doğrudan pazarlama şirketi directComm Marketing Group'u, şirkette satın aldığı çoğunluk hissesi ile Türkiye'deki ajans portföyüne kattığını duyurdu. 



2000 yılında kurulan ve merkezi İstanbul'da bulunan directComm Marketing Group, 70'e yakın çalışanı ile halen aralarında Eczacıbaşı Holding, Türk Telekom, Siemens ve Sony Mobile'ın da bulunduğu müşterilerine hizmet veriyor.



GroupM Türkiye CEO'su Demet İkiler, "directComm Marketing Group, Türkiye'deki faaliyetlerini genişleten GroupM'e önemli katkıda bulunacak. directComm'un CRM ve dijital pazarlama alanlarındaki uzmanlığı yeteneklerimizi genişletirken directComm ile işbirliğimizin müşterilerimize sağladığımız avantajları daha da artıracak olmasından büyük bir heyecan duyuyorum" dedi.



Bu satın alma, WPP'nin hızlı büyüyen, önemli pazar ve sektörlere yatırım yaparak dijital yeteneklerini güçlendirme stratejisini devam ettiren bir adım olarak da önem taşıyor. Türkiye, WPP şirketlerinin (iştirakler de dahil) 1,0 milyar ABD dolarının üzerinde gelir elde ettiği ve 10 bini aşkın kişiye istihdam sağladığı Next 11 büyüme ekonomileri arasında yer alıyor. Türkiye'de, WPP şirketleri (iştirakler de dahil) 120 milyon ABD doları civarında gelir üretirken 1.300'e yakın kişiye de iş imkanı yaratıyor.



directComm Marketing Group CEO'su Sanem Oktar satın alma ile ilgili olarak "GroupM'e katılmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Rakipsiz teknoloji, veri ve pazar bilgisine erişim de dahil olmak üzere, dünyanın önde gelen medya yatırım grubunun bir parçası olmanın faydaları gayet açık" dedi. Oktar, "Müşterilerimize CRM analizinden veri optimizasyonu yapılmış markaya özel kampanyalara ve ölçüme kadar, uçtan uca çözümler sunma becerimiz ile, GroupM'in müşterilerine fayda sağlama yeteneğini daha da genişletmek için sabırsızlanıyoruz" diye de ekledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin