Gizlice buluşup, 5 erkek gazeteciyi seçtiler! Peki listeye hangi isimler girdi?

Türkiye medyasının tanınmış 40 kadın gazetecisi, WhatsApp'tan örgütlenip bu partide buluştu...

Google Haberlere Abone ol
Gizlice buluşup, 5 erkek gazeteciyi seçtiler! Peki listeye hangi isimler girdi?

21 Aralık Kış Gündönümü, Türkiye basınında bir ilk olma özelliği taşıyan oldukça ilginç bir partiye ev sahipliği yaptı.



Dünyanın en uzun gecesini dikkat çeken bir partiyle değerlendirmek isteyen Türkiye'nin tanınmış 40 kadın gazetecisi, WhatsApp'ta oluşturdukları "Basının güzel kızları" grubu üzerinden haberleşerek, Çapa'daki bir restoranda buluştu.



Gizlice buluşup, 5 erkek gazeteciyi seçtiler! Peki listeye hangi isimler girdi?



Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün bugünkü yazısına konu olan bu buluşmanın en dikkat çeken yanlarından biri, kadın gazetecilerin partiye erkek gazetecileri davet etmeleri durumunda, listeye hangi isimlerin gireceği hususu oldu.



Partide ismi geçen erkek gazetecilerin isimlerini köşesinden aktaran Özkök, listeye giren 5 ismi şöyle sıraladı; Hasan Cemal, Ertuğrul Özkök, Mehmet Y. Yılmaz, Sedat Ergin, Fatih Altaylı...



Gizlice buluşup, 5 erkek gazeteciyi seçtiler! Peki listeye hangi isimler girdi? - Resim : 2



Yazısında ayrıca, Hürriyet Yayın Direktörü Fikret Ercan'ın listeye giremediği için tepki gösterdiğini belirten Özkök, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a gönderme yapmayı da ihmal etmedi.



"Güneri Cıvaoğlu listeye giremediği için çok üzülmüş" diyen Özkök, "Yeni aldığı elbiselerle çektirip Instagram’a koyduğu onlarca fotoğrafa rağmen Ahmet Hakan’ın da ilk beşe girememesi, bazıları için sürpriz oldu" ifadelerini kullandı ve "Ama itiraf edeyim, Güneri Cıvaoğlu’nunki kadar etki yaratmadı" dedi.



Hürriyet, Posta, Radikal, Cumhuriyet, Milliyet, Haber Türk, Sabah ve CNN Türk'ün çalışanları ile yazarlarının katıldığı partide yer alan isimlerden bazıları ise şöyle;



Ayşe Arman, Zuhal Şeker, Figen Batur, Meral Tamer, Zeynep Göğüş, Ferhan İstanbullu, Gila Benmayor, Serpil Yılmaz, Aslı Öymen, Zeynep Oral, Jale Özgentürk, Ayşe Sözeri, Elif Ergu, Elçin Yahşi, Deniz Alphan, Şelale Kadak, Şule Talu, Çağdaş Ertuna, Necla Zarakol, Ezgi Başaran, Serfinaz Ergun, Müge Akgün, Melis Alphan, Berna Sağlam, Banu Birkan, Hülya Ekşigil, Zeynep Miraç, Yazgülü Aldoğan, Sedef İyibar, Ani Çelik Arevyan, Ayşe Bulutgil, Meltem Erkaan, Şule Aksoy, Şemsa Denizel, Meliha Okur, Ayşegül Sönmez, Esen Evran, Nur Çintay.



İşte, Özkök'ün o yazısı...

 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin