Gizemli hastalık can alıyor. Belirtileri ortaya çıktı. Vücuttaki kızarıklıklara dikkat

Dünya yeni bir gizemli hastalığı konuşuyor. Hastalık Uganda’nın Kyotera bölgesinde ortaya çıktı. Ciltte kızarıklığa yol açan ve henüz teşhis edilemeyen bir hastalık nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Gizemli hastalık can alıyor. Belirtileri ortaya çıktı. Vücuttaki kızarıklıklara dikkat

Uganda’nın Kyotera bölgesinde son 2 haftada ciltlerinde kızarıklık belirtisi gösteren 12 kişi yaşamını yitirdi.

Hastalıkla ilgili Uganda Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

The Daily Monitor’un haberine göre yerel sağlık çalışanları, hastaların cildinde görülen kızarıkların büyüdüğünü ve birkaç gün sonra da hayatlarını kaybettiğini aktardı.

Ölen kişilerin ciltlerinden örnekler alınırken, yapılan ilk test sonuçlarında hastalığın Ebola, Marburg ya da Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsü olmadığı saptandı.

KORONAVİRÜS MİLYONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

COVID-19 pandemisi veya koronavirüs pandemisi, 17 Kasım 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan virüs salgınıdır. Çeşitli hastalarda belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine SARS-CoV-2 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik'te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı. 11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. 13 Mart 2020'de Avrupa'nın artık koronavirüs krizinin merkez üssü hâline geldiği bildirildi. 8 Nisan 2023 tarihi itibarıyla dünyada 684.906.699 onaylanmış vaka, 657.635.742 iyileşen varken virüs nedeniyle 6.837.598 hasta öldü. 5 Mayıs 2023 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü pandeminin artık küresel acil bir durum olmadığını açıklandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin