Giyilebilir teknoloji ürünleri artacak

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin işlevlerinin artması gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Giyilebilir teknoloji ürünleri artacak

Giyilebilir teknoloji ürünlerine ilginin gün geçtikçe arttığı bir gerçek. Rakamlar da bunu doğruluyor.  Teknoloji araştırma ve danışmanlık firması International Data Corporation’ın (IDC) açıkladığı en yeni verilere göre, 2015 yılının birinci çeyreğinde 11,4 milyon giyilebilir teknoloji ürünü satıldı. 2014 yılının birini çeyreğinde bu rakam, 3,4 milyon seviyesinde bulunuyordu. Yani, 4 kata varan bir artıştan söz ediliyor.



Giyilebilir teknolojinin yükselişine ilişkin görüşlerini açıklayan Quadro Genel Müdürü Serkan Gezici,  bu teknolojinin henüz çok yeni ve teknoloji kullanıcılarının belki yüzde 7-8’lik bir kısmının bildiği bir ürün grubu olduğunu söylüyor. Serkan Gezici, bundan dolayı ilk yapılması gereken giyilebilir teknoloji ürünlerinin, ürün ve işlev olarak kullanıcı tarafından bilinirliğinin artırılması ve kullanıcıların hayatına hangi işlevleri ile ne gibi kolaylıklar sağladığının anlatılması gerektiğine dikkat çekiyor. Gezici ayrıca burada ikinci bir başlık olarak giyilebilir teknoloji ürünlerinin işlevlerinin artırılması gerektiğine değiniyor: “Bu konuda donanım olarak geliştirilmesi gerektiği gibi uygulamaların da geliştirilmesi gerekiyor. Özellikle uygulamaların geliştirilmesi eğitimden sağlığa, iletişimden askeri alandaki işlevleri çok daha fazla artıracaktır. Bu gelişim elbette süreç içerisinde olacak. 



Birden fazla giyilebilir teknoloji ürününe sahip olacağız



Quadro Genel Müdürü Serkan Gezici,  giyilebilir teknolojilerin geleceğine dair görüşlerini de aktardı. Önümüzdeki birkaç yılda teknoloji kullanan herkesin birden fazla giyilebilir teknoloji ürününe sahip olacağını düşünen Gezici, “Önümüzdeki dönem, bulut teknolojisi, daha ufak mikroçipler ve organik çipler konusundaki çalışmaların gelişimi ile birlikte teknolojiyi ayrı bir ürün olarak taşımaktan vazgeçip, üzerimizde taşımak zorunda olduğumuz bir giysi veya aksesuar olarak taşımaya başlayabiliriz” açıklamasını yapıyor. Gezici ayrıca şu iddiada da bulunuyor: “Giyilebilir teknolojilerde donanım ve uygulamaların hızlı gelişimi ile birlikte birçok kişisel teknoloji ürününü ‘yutma’ ihtimali çok yüksek. Yani yakın bir gelecekte kullandığımız teknolojiyi üzerimizde taşıyor olacağız” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin