'Giyilebilir bilgisayar' geleceğin ipuçlarını veriyor!

Google Glass, yeni bir geleceğin sinyallerini yansıtıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Giyilebilir bilgisayar' geleceğin ipuçlarını veriyor!

Günümüzde insanlar tarafından çokça tercih edilen teknolojik aletlere bir yenisi daha ekleniyor. Google firmasının Project Glass yani Gözlük Projesi olarak adlandırılan bu proje insanlarda merak uyandırıyor. İnsanların hayatını daha da kolaylaştıracak bu proje bazılarına göre cazip gelse de bazı insanlara korku uyandırıyor.



Google Glass, başka bir tabir ile giyilebilir bir bilgisayar olarak da duyulmakta. 25 inçlik bir ekrana sahip olan bu gözlük Android 4.0.4 işlemci ile çalışıyor. 640X360 çözünürlüğe sahip gözlük ile 5 megapiksel fotoğraf ve 720p çözünürlüğünde video kaydedilebilir. Bu bilgisayar bunun dışında WİFİ, Bluetooth gibi özellikleri de barındırmaktadır.



Google Glass, hareket sensörlü, ışık sensörlü ve ses algılayıcı özellikleriyle de tercih edilecekler arasında ilk sırayı alıyor. Teknoloji editörü Tim Stevens’in deneyiminden geçen bu proje beğenilse de ‘’Mükemmel’’ tabirini alamıyor. Stevens, bu gözlüğü ‘havada uçan parıltılar’ olarak da nitelendiriyor ve gün ışığında ekranın net gözükmediğini belirtiyor. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin