Gitar sanatçısının şok intiharı!

Gitar sanatçısı Soner Egesel hayatını kaybetti. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Soner Egesel'in intihar nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Gitar sanatçısının şok intiharı!

Gitar sanatçısı Soner Egesel hayatını kaybetti.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Soner Egesel'in intihar ettiği öğrenildi.

Onur Akay ölümle ilgili “Bunalıma girdiğini ve çok hassas bir insan olduğunu öğrendiğim ünlü gitarist Soner Egesel, Bartın’da kaldığı otelde başına dayadığı tabancayı ateşleyerek hayatına son verdi. Olay silah sesini duyanların durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmesi ile ortaya çıktı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, odaya girdiklerinde şahsı kanlar içinde yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ise 52 yaşındaki ünlü gitarist Soner Egesel’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soner Egesel’in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Cenazesi, Ankara'ya getirilerek, 25 Ağustos Salı günü toprağa verilecek. Sevenlerine sabır diliyorum.” İfadelerini kullandı.

“Anlamak Zor”

Instagram adresinden paylaşım yapan Fazıl Say ise, “Çok değerli gitar sanatçısı Soner Egesel çok genç yaşta vefat etti. Anlaması zor. Sevgiyle anıyorum... Işıklar içinde uyusun. Dostum…” notunu düştü.

Soner Egesel Kimdir?

Soner Egesel 1968 yılında Ankara’da doğdu. Gitar çalışmalarına Gürsel Süer ile başladı. Hocasının yönlendirmesi ile O.D.T.Ü. Klasik Gitar Kulübü, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Ahmet Kanneci’nin öğrencisi oldu. Lisans öğrenimini Polonyalı gitarist Ireneusz Strachocki ile “Yüksek Onur Derecesi” alarak tamamladı. Yüksek Lisans Programı’nı 1996, Sanatta Yeterlik Programı’nı da 2000 yılında, yine “Yüksek Onur Derecesi” ile tamamladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent unvanını almaya hak kazandı.

1987-2001 yılları arasında, Kağan Korad ve Kürşad Terci ile kurdukları “Bilkent Gitar Üçlüsü”, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konserler verdi ve kayıtlar yaptı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalıştı. Sanatsal çalışmaları çerçevesinde çeşitli vesilelerle Leo Brouwer, Costas Cotsiolis, Hubert Kappel, Marco Socias gibi ustalarla çalıştı.

Soner Egesel, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmaktaydı.

Etiketler fazıl say intihar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin