Gıda ürünlerinde büyük hile! Sağlığınızı tehlikeye atmayın. Hileli et ve süt ürünlerine dikkat edin. TÜDEF'ten vatandaşlara flaş uyarılar. En fazla sahtecilik yapılan ürünlerin başında ayçiçek yağı geliyor

Hileli ürünlerle milyonlar vatandaşın sağlığı tehlikeye atılıyor. Ekonomik kriz, Ukrayna savaşı, küresel piyasalardaki durum gıda fiyatlarını vurdu. Ayçiçek yağı, et ve süt ürünlerinde hile ve sahtecilikte patlama yaşandı. Tüketici derneklerinden bildiğiniz markadan şaşmayın uyarısı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gıda ürünlerinde büyük hile! Sağlığınızı tehlikeye atmayın. Hileli et ve süt ürünlerine dikkat edin. TÜDEF'ten vatandaşlara flaş uyarılar. En fazla sahtecilik yapılan ürünlerin başında ayçiçek yağı geliyor

Vatandaşın temel ihtiyaçlarında büyük tehlike olduğu ortaya çıktı. Yemeklere katılan birçok ürünün hileli olduğu ve sahtecilikle elde edildiği belirtildi. Gıda ürünlerindeki fahiş zamlar fırsatçıları harekete geçirdi. Yoğurda jeletin, süte su katan sağlık düşmanları şimdi de atık yağları filtreleyip yeniden piyasaya sürüyor. Fırsatçılar her gün yeni bir yöntemle ortaya çıkıyor.

Birinci kalite yağların kalitelerinin düşürüldüğü belirlendi. Taklit ürünlerin başında et ve süt ürünleri de bulunuyor. Kırmızı et diye sakadat, tavuk eti satılıyor. Hayvanın baş kısmındaki etin de kaliteli et diye piyasaya sürüldüğü belirtildi. TÜDEF Genel Sekreteri Ergün Kılıç, kırmızı ete beyaz etinde karıştırıldığını söyledi.

Süt ve süt ürünlerinde de büyük tehlike var. Ürün günlerce bozulmuyorsa katkı maddesi yüksek bir ürün satın alındığı vurgulanıyor. Kılıç süt ve süt ürünlerine birçok kimyasal madde katıldığını bildiklerini dile getirdi, vatandaşları uyardı. Kılıç, "Bildiğiniz markalardan şaşmayın" dedi.

TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal şunları söyledi:

Tüketici sağlığını çok ciddi tehlikeye sokacak taklit ve tağşiş ürünlerin arttığını gözlemliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın etkili etkin denetimleri olması gerekir.Taklit ve tahşiş ürünleri piyasaya sürenlere de caydırıcı cezalar uygulanmalı. (HaberGlobal)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin