Gibi fikri nasıl ortaya çıktı? Gibi ekibi; Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Stüdyoda renkli anlar yaşandı

tv100'ün sevilen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a bu hafta sevilen dizi Gibi'nin ekibi konuk oldu. Işık'ın birbirinden ilginç sorularını yanıtlayan ekibin cevapları stüdyoda renkli anlara sahne oldu. Işık, "Gibi fikri nasıl ortaya çıktı, o kafaya nasıl geldiniz?" sorusunu yöneltti. Gibi'nin 3. sezonun ne zaman başlayacağı İşte verilen cevaplar ve programdaki o anlar...

Google Haberlere Abone ol
Gibi fikri nasıl ortaya çıktı? Gibi ekibi; Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Stüdyoda renkli anlar yaşandı

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına, Türkiye'de geniş bir kitle tarafından ilgiyle izlenen absürt komedi türündeki Gibi dizisinin ünlü oyuncuları Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç, Ahmet Kürşat Öçalan ve senaristi Aziz Kedi konuk oldu.

Candaş Tolga Işık'ın sorularına Gibi ekibinin birbirinden ilginç eğlenceli yanıtları kahkahaya boğdu.

Gibi fikri nasıl ortaya çıktı?

Işık'ın "Gibi fikri nasıl ortaya çıktı, o kafaya nasıl geldiniz?" sorusuna dizinin senaristi Aziz Kedi, şu yanıtı verdi;

Feyyaz'a o dönemki menajeri aracılığıyla ulaşan, 'bize bir dizi yapar mısınız' teklifiydi. Öyle başladı. Feyyaz da bu soruyu bana sordu, 'abi dizi yapar mıyız' diye. Yaparız, nasıl bir şey yapalım diye ararken, bana 3-4 yıl belki 5 yıl önce yazdığı çok küçük 3 tane hikaye gönderdi. 'Abi bir baksana, bunlardan bir şey çıkar mı' dedi. Kendisi de umutsuzdu. Baktım ve çok güzel şeylerdi, çok kısacık, yarım sayfa. Dedim ki; Feyyaz bunlardan şahane dizi olur. Oradan çıktı. Bu bizim de daha evvel bildiğimiz kurallar uymayan, nasıl bir yere gideceğini bizim de önceden hesaplamadığımız bir şey olarak ortaya çıktı. Birkaç karar aldık, yazmaya başlarken. Bu evren, bu dünya neye benzeyecek. Ona dair birkaç fikrimiz vardı. Çok hızlı yazdık ilk sezonu. Ve ne rejisini ne aktörlerini nasıl oynayacağını çok hesaplayamadık. Ve sonu çok güzel çıktı. Sadece geyik yapma süreci değil bu. Biz profesyonel yazar olduğumuz için her şeyimiz kayıtlı. Bu malzemeler bir yerlerden eklemlendiği zaman gerisi teknik bir iş haline geliyor ama bunların kayıt altında olması önemli.

'Feyyaz’la yan yana geldiğimizde inanılmaz kaytarıyoruz'

Ben Londra’dayım, Feyyaz orada bu bizim ilk bu şekilde çalışmamız değil. Bence biz böyle daha iyi çalışıyoruz. Çünkü Feyyaz’la yan yana geldiğimizde inanılmaz kaytarıyoruz.

Işık, "Feyyaz Yiğit'e metot olarak Gibi’yi nasıl yazıyorsunuz?" diye sordu.

Yiğit'in cevabı şöyle oldu;

Önce kendimize çalışma takvimi çıkarıyoruz. İlk 1 ay, 1 buçuk ay sadece konuşuyoruz. Geyik yapıyoruz. Sadece konuşuyoruz, konuştuklarımız üzerinden bizi gıdıklayan şeyleri ortak sayfamıza not alıyoruz.

Bu biriken notlar, kendi aralarında birbirleri ile birleşiyor, hikaye gibi gözükmeye başlıyor o noktada paylaşıyoruz. Şunu sen yaz, bunu ben yazıyım şeklinde sonra tekrar buluşuyoruz. Yazdıklarımızı değişip şunları ekleyelim, çıkaralım diye gidiyor.

Gibi fikri nasıl ortaya çıktı? Gibi ekibi; Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Stüdyoda renkli anlar yaşandı

Gibi'nin adı nereden geliyor?

Işık'ın "Gibi'nin adı neden Gibi, isim nereden geliyor?" sorusuna Feyyaz Yiğit yanıt verdi. Yiğit şunları söyledi;

Abi, hiç özel bir hikayesi yok. Aziz'le konuşurken 'ne olsun ya bunun adı' Gibi olsun dedik. O kadar. Maalesef yani. Ben de isterdim, Fas'ta çölde yürüyordum, gök yüzüne baktım 'Gibi' yazıyordu. Öyle bir özel hikayesi yok.

Aynı soruya Aziz Kedi ise şu cevabı verdi;

Gerçekler her zaman olduğu gibi bende. Gibi sözcüğü, Feyyaz'ın 10 küsür yıldır oynadığı bir tip var, böyle saçmalayıp, saçmalayıp konuyu dağıtınca 'Gibi' diye bağlayan biri. Ben onu çok sevdiğim için 'o mu olsun, bu mu olsun' derken aklımıza o geldi.

Kıvanç’ın diziye dahil olması nasıl oldu?

Feyyaz Yiğit, ''Biz ne zaman bir şey olsak bunda Kıvanç’ta olsun dedik. 10 sene sonra Gibi’yi yazınca kısmet oldu. Aziz’de, ben de 10 yıldır hayalini kurduğumuz bir insandı Kıvanç.'' dedi.

Yiğit açıklamalarına şöyle devam etti;

Kendini en çok tuttuğun sahne hangisi?

Bazı anlar çok sinir bozucu oluyor. Mesela Kıvanç’ın ikinci sezonda ağlar bir sesle ‘Hot Dog’u batsın’ diye bağırması günlerce içimi gıdıkladı. Böyle ufak tefek bir sürü an oluyor.

Böyle bir mizah tarzının olduğunu kabul ediyor musun?

Aslında dünyada yapılmış şeyler. Seyircimizin bunu kafasında başka yere koyduğuna artık ben de ikna olmuş durumdayım. Bu farklı bir iş değerlendirmesi ile zaten karşılaşıyorum.

3 sezon ne zaman başlayacak ?

3. sezonuna çalışmalarına başladık. Ekim ayında başlamayı planlıyoruz.

Gibi’de insanları çeken ne var?

Işık'ın 'Gibi’de insanları çeken ne var?' sorusuna Kıvanç Kılınç, ''Bir tür göstermecilik yok. Bunu gerçekçi kabul edip olası küçük tepkiler, hayatın doğal akışı gibi o samimiyet denen şey orada. Oyunculuk, kostüm, reji gösterisi yok ortada.'' yanıtını verdi.

Kaynak: tv100

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin