Gezi'ye yarım saatlik tedbir!

Gezi olaylarının yıl dönümü olan 31 Mayıs öncesi polis ekipleri Gezi Parkı’na giriş ve çıkışları 'tedbir amaçlı' yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi'ye yarım saatlik tedbir!

Gezi Parkı içerisine giren sivil ve üniformalı polisler park içerisinde oturan vatandaşları dışarı çıkmaları konusunda uyardı. Park yarım saat kapalı kaldıktan sonra tekrar açıldı. Bir eylem ihbarı üzerine parkın kapatıldığı öğrenildi.



Parkın boşaltılmasının ardından parkın etrafını saran polis ekipleri girişleri yasakladı. Parkı gezmek için gelen turistler de geri çevrildi. Parktan geçmeye çalışan vatandaşlar ise polisin uyarısıyla karşılaştı. Parkın iç kısmında çevik kuvvet ekipleri hazır bekliyor.



25 BİN POLİS GÖREV YAPACAK



İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gezi olaylarının yıldönümünde Taksim ve çevresinde 25 bin polis ve 50 TOMA’nın görev yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, Taksim Meydanı’nın bariyerlerle kapatılmayacağı ancak bölgede toplanmalara izin verilmeyeceği belirtildi.



Taksim bölgesinde polislerin bir kısmı Gezi Parkı içinde tutulurken, bağlantı yollarına da polis konuşlandırılacak. Polis Taksim’e çıkan güzergahlarda toplanmalara izin vermeyerek müdahale edecek.



TOPLANMA ÇAĞRISINDAN İKİ GÜN ÖNCE KAPATILDI



Taksim Platformu, Gezi protestolarının yıldönümü gerekçesiyle vatandaşları cumartesi günü Gezi Parkı'nda toplanmaya çağırmıştı.



YARIM SAAT SONRA AÇILDI



Gezi Parkı, yaklaşık yarım saat kapalı kaldıktan sonra yeniden açıldı. Polis ekiplerinin, bir eylem ihbarı üzerine parkı kapattığı öğrenildi. Cumhuriyet Anıtı çevresinde demir bariyerlerle alınan önlemler ise devam ediyor. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin