Gezi'nin açılışında Vali'ye ilginç soru: Öpüşebilecek miyiz?

28 Mayıs’ta başlayan olayların ardından halka kapatılan Gezi Parkı bugün tekrar açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi'nin açılışında Vali'ye ilginç soru: Öpüşebilecek miyiz?

Parkta sabah saatlerinden itibaren hummalı bir çalışma yapıldı. Alanda konuşlu polisler parça parça çekilirken, belediye işçileri de son hazırlıklarını yaptı. 



İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun dün yaptığı açılış duyurusunun ardından bugün sabah saatlerinden itibaren kalabalıklar park önünde toplanmaya başladı. 



Saat 13:00 sularında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Gezi Parkı'na gelerek incelemelerde bulundu.



Vali Mutlu, Gezi Parkı'nın açılışını yaparken dışarıda da protesto vardı. Islık çalan bir grup, ''Her yer Taksim her yer direniş'' sloganları attı.



İncelemelerin ardından Vali Mutlu bir açıklama yaparak parkın artık halka ait olduğunu ve burada izinsiz gösterilere müsaade etmeyeceklerini açıkladı. 



Vali Mutlu şöyle konuştu: 



Gezi Parkımızda Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılmış olan son düzenlemeleri görmek üzere yerinde bir tespit incelemeler yaptık. Yapılmış olan çalışmaların ne kadar mükemmel olduğunu gördük.Büyükşehir belediyemize yürekten teşekkürlerimizi iletiyoruz. 



Ağaçlarla çiçeklerle fıskiyelerle süslü bu park cennet İstanbulumuza yeni bir cennetten köşe hediyesi oluyor. Ümit ediyoruz halkımız tarafından da bundan sonraki süreçte İstanbulluların hizmetine girecek. 



Eksiklikler olabilir bundan sonra da eksik yerler tamamlanır. Aileleriyle çocuklarıyla halkımız gelecek parkları kullanacak. Parklar çocuklar aileler yaşlılar gençler içindir. 



(Taksim Dayanışması’nın forum çağrısı hakkında) Hedefimiz nedir burada halkımızın parkı kullanması. Parklar halkındır. Bu insanlar arasında en ufak bir ayrım söz konusu değildir. İstanbullu hemşerilerimiz parklarımızın sahibidir. Halkımıza ait olan parkları halkın giremeyeceği, gösteri alanına dönüştürülmesi halka eziyettir. 



Park konusunda mahkeme tarafında verilmiş bir karar yoktur. Bu kararın Gezi Parkı ile hiçbir alakası yoktur. Bu karar plan tadilatlarıyla ilgilidir. Bugüne kadar haklı bir davaları varmış da bu kararla haklı oldukları ortaya çıkmış gibi bir durum yaratmaya çalışıyorlar.



"PARKTA ÖPÜŞEBİLECEK MİYİZ?"



Bu sırada genç bir kadını Vali Mutlu’ya ‘Parkta eşimle öpüşebilecek miyim?’ diye sorması Parkta bulunanlar arasında gülüşmelere neden oldu. “En çok merak ettiğiniz soru bu mu? Bu sizin gönlünüzden geçen bir şey." diye soran Vali Mutlu kendisinin de bir hukukçu olduğunu hatırlatarak ‘hukuk yazılı kanunların yanı sıra yazılı olmayan örf ve ananelerden de beslenir. Siz eğer böyle bir şey yapmak istiyorsanız ve toplumdan da tepki gelmezse neden olmasın’ dedi. 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin