Gezi Parkı'na ilk çadırı kuranlar direnişi anlattı: 'Çok az kişi kalacağımızı düşünüyorduk'

Gezi Parkı'na iş makinesinin ilk girdiği gece parkta olan 6 kişi o gece yaşananları anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı'na ilk çadırı kuranlar direnişi anlattı: 'Çok az kişi kalacağımızı düşünüyorduk'

Gezi direnişi birçok kişi için 31 Mayıs’ta başladı ancak parka ilk işmakinesi 27 Mayıs akşamı girmiş, parkın duvarını yıkmış ve o sırada parkta toplantıda olan Gezi Parkı Derneği üyeleri tarafından durdurulmuştu.



O gece parka koşarak ilk çadırı kuran, ilk afişi yazan aktivistler, kışla projesine uzun süredir karşı çıkanlardı.



Emek sineması için de eylemlere katılan aktivistler aylardır meydanda masa açılıp imza toplamış, projenin hukuksuzluğunu anlatmaya çalışmışlardı ama doğrusu herkes bir umutsuzluk içindeydi.



27 Mayıs gecesi parkta olan 6 aktivist o geceyi Radikal gazetesinden Elif İnce'ye anlattı:



Kepçenin ilk vuracağı yere çadırı kurduk



İmre Azem, yönetmen, 39: Gece yarısı yatakta bir şeyler okurken telefonum çaldı, bir arkadaşım Gezi Parkı’na dozerlerin girdiğini söyledi. Üzerime bir şeyler giyip hemen çıktım. 20-25 kişilik, çoğu tanıdık bir kalabalık vardı. Dozer o an için durmuştu ama biz gider gitmez tekrar çalışmaya başlayacağından şüphemiz yoktu. 10 kadar arkadaşla gece nöbetine kalmaya gönüllü oldum. Evim yakın olduğu için bir arkadaşımla gidip çadır, battaniye, uyku tulumu ve evdeki bütün kazaklarımı çantalara doldurup parka getirdim. Böylece dozerin çalışmaya devam etmesi durumunda kepçesini ilk vuracağı yere Gezi’nin ilk çadırını kurduk. Daha sonra bir arkadaşım ikinci bir çadır getirdi, onu da yanına kurduk. O gece 10 kişi nöbetteydik, bugün yüz binler, milyonlar nöbette ve kimsenin şüphesi olmasın, o nöbet devam ediyor ve edecek.



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin