Gezi Parkı olayları polis kamerasında

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Başkent'e sıçrayan Taksim Gezi Parkı olaylarının görüntülerini basına dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı olayları polis kamerasında

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) Merkezi'nde 825 kameraTaksim Gezi Parkıolayları nedeniyle güvenliğin sağlanması için görev yaptı. Güvenlik güçlerinin adeta 'gözü kulağı' olan kamera takip sistemi sayesinde görüntüler olay anında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne aktarılarak tek tek incelendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Başkent'e sıçrayan Taksim Gezi Parkı olaylarının görüntülerini basına dağıttı. Kızılay Meydanı ve çevresi ile TBMM ve kritik noktalarda yaşanan olaylar ve polis müdahaleleri saniye saniye görüntülendi.



Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayların başından bu yanan 794 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 13mahkemeye sevk edildi. Göstericilerden 13'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan İranasıllı Shayan Shamloo sınırdışı edilmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Shamloo'nun emniyetteki işlemleri sürüyor.



5 İLDEN 10 BİN POLİS GÖREV YAPTI



Çıkan olaylardan 60 polis memuru yaralandı. Bu polislerden şu anda hastanede tedavi gören bulunmuyor. Ağır yaralıolan bir polis memurunun tedavisine evinde devam ediliyor.



Gösteriler sırasında sabah saat 10.00'dan akşam saat 21.00'a kadar 2 polis helikopteri görev yaptı. Bazı kritik noktalara ise özel harekatçılar yerleştirildi. Erzurum, Van ve Diyarbakır'dan TOMA ve 5 ilden 800'e yakın takviye çevik kuvvet geldi. Olaylar sırasında 10 bin polis memuru görev yaptı. Bunlardan 5 bin'i gündüz 5 bini ise gece vardiyalı olarak çalıştı.

Bazı marjinal gruplarla diyalog kurularak, eylemlere katılmamaları görüşmelerle önlendi. Eylemlerde marjinal gruplarla sıradan eylemcilerin ayrımı yapılmaya çalışıldı. İHA



VİDEO İÇİN TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin