Gezi Parkı eylemlerinde bir ölüm daha!

Adana'da düzenlenen Taksim Gezi Parkı protestolarında ağır yaralanan Komiser Mustafa Sarı yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı eylemlerinde bir ölüm daha!

Hastaneye gelen Vali Hüseyin Avni Coş, "Türk bayrağına sarılarak polise taş atmaya kalkışmak, ne yaptığını bilmemektir, cehalettir. Herkesin, basiretli, ferasetli, dikkatli olmalarını temenni ediyorum" dedi.İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla dün saat 23.00 sıralarında AK Parti İl Başkanlığı önünden geçen yaklaşık 500 kişilik grup, 'Hükümet istifa' sloganları attı. AK Parti İl Başkanlığı önünde önlem alan polisin, dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen protestocular bekleyişlerini sürdürdü. Bunun üzerine polis araçlarından eylemcilere, "Provokatörlerin oyununa gelmeyin, sizleri seviyoruz. Eyleminiz kanunsuzlaşmak üzere" anonsları yapıldı. Ancak protestocular eylemlerini sürdürünce polis, TOMA araçlarıyla tazyikli su sıkarak müdahale etti. Ardından dağıtmak üzere göstericileri kovalamaya başladı. Bu sırada atılan taşlardan yaralanan gazeteciler de oldu.



5 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜ



Gecenin karanlığındaki kovalamaca sırasında Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan koşarak bu bulvarı Atatürk Caddesi'ne bağlayacak olan alt geçit inşaatından geçip göstericilerin önüne kesmek isteyen Komiser Mustafa Sarı, 5 metre yüksekten alt geçide başının üzerine düştü. Sarı, ambulansla Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından, Yüreğir Özel Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. 



KURTARILAMADI



Öğretmen eşi Eda Sarı ilk çocuğunu dünyaya getirmek üzere olan Mustafa Sarı'nın hasar gören sağ böbreği alınırken, düşmeye bağlı kafatası kırığı, karaciğer ve dalağında da önemli oranda hasar oluştuğu anlaşıldı. Yoğun bakıma alınan ve art arda ameliyatlar yapılan komiser Sarı, bugün saat 12.00 sıralarında yapılan tüm müdahalerere karşın kurtarılamadı.



Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, daha önce bir süre Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan genç komiseri Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte dün gece, vefat etmeden önce yoğun bakım servisinde ziyaret edip doktorlardan bilgi almıştı. 



TÜRK BAYRAĞI SARIP TAŞ ATIYORLAR



Bazı eylemcilerin üzerlerine Türk bayrakları sararak polise taş attığını belirten Vali Coş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugüne kadar 23 polisimiz yaralandı. Şimdi çok ciddi bir yaralı komiserimizle karşı karşıyayız. Bu işi demokratik ölçülerin dışına çıkarmamak, çevreyi rahatsız etmemek, hele hele demokrasiyi savunan bir insanın, demokrasinin teminatı ve koruyucusu olan polis teşkilatına taş atması kadar kinlik olmaz. Fotoğraflarda, karelerde görüyoruz. Bazı gafiller bedenine Türk bayrağını doluyor, polise, polis aracına taş atıyor. Türk bayrağının koruyucusu olan polis teşkilatımıza, Türk bayrağına sarılarak taş atmaya kalkışmak, ne yaptığını bilmemektir, cehalettir. Herkesin, basiretli, ferasetli, dikkatli olmalarını temenni ediyorum. Herkesin, fevkalade dikkatli olması, sağduyulu olması lazım. Zaten Adanamızda, ilk günden itibaren toplantı, miting yapılmasına, gerekli formaliteler uygulanmamasına rağmen müsaade ettik. Herhangi müdahalede bulunmadık. Ta ki, yürüyüşün kanunsuz noktaya ulaşmasına kadar. Orada da, defalarca uyardık. Her gün, her akşam arkadaşlarımız gerekli uyarıları yapıyor. Ama şurayı taşlamak, burayı taşlamak istemek, demokraside yok, hukukta yok, hiçbir devlette yok. O yüzden, bütün vatandaşlarımızı, son bir kez daha yaptıklarını iyi düşünmelerini, hukuk dışına çıkmamalarını ve asla kendisine yapılmasını istemedikleri davranışı, başkalarına yapmamalarını temenni ediyorum. Türkiye'de yasal çerçevede olmak kaydıyla, her türlü muhalefeti yapmak mümkün. Her çeşit düşünceyi ifadeyi etmek mümkün. Yeter ki şiddete başvurulmasın."



GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR



Bu arada olayla ilgili başlatılan soruşturma da devam ediyor. Olay sırasında çekilen ve Mobese kameraları görüntüleri incelemeye alındı. Polisi taşlayan grupların kimliklerinin saptanması için çalışmaların sürdürüldüğü, yaklaşık 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin