Gezi Parkı direnişi tüm ülkeye yayıldı, onbinlerce kişi sokağa döküldü!

Yurdun dört bir tarafında Gezi Parkı direnişi'ne destek eylemleri yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı direnişi tüm ülkeye yayıldı, onbinlerce kişi sokağa döküldü!

Başta Ankaralı, İzmirli, Adanalı ve Eskişehirli yurttaşlar olmak üzere tüm yurttan pek çok kişi sosyal medya üzerinden örgütlenerek Gezi Parkı için destek mitingleri düzenliyor.



İstanbul'da gerginlik devam ediyor



İstanbul'da polis Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Aralarında sanatçı ve milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gaz bombası ve tazyikli sudan etkilendi.Son olarak Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapan gruba, çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su sıktı, ortalık yeniden karıştı.



Taksim'de Gezi Parkı'nda başlayan daha sonra Taksim Meydanı'na sıçrayan olaylar devam ediyor. Polis göstericileri gözaltına almaya başladı. 



Yurttan Gezi Parkı'na eş zamanlı destek eylemleri başladı



Gezi Parkı'nda 4 gündür nöbet tutan aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edilmesine karşı çıkan Ankaralı, İzmirli, Adanalı ve Eskişehirli eylemciler sosyal medya üzerinden örgütlenerek destek mitingleri düzenledi.



İlk destek Ankara'dan geldi.



Kızılay Yüksel Caddesi’nden toplanan binlerce kişi Gezi Parkı’nda başlayan ve Taksim çevresinde devam eden polis müdahalelerine tepki göstermek ve direnen eylemcilere destek vermek için Kuğulu Park’a yürüdü. Sloganlar ve pankartlarla Kuğulu’da toplanan eylemcilere kentin çeşitli yerlerinden gelenler de destek veriyor. Parkın yanındaki Tunalı Hilmi Caddesi trafiğe kapatıldı. 



Gezi Parkı nöbetçilerine İzmir desteği Cumartesi günü başlayacak.



Taksim Gezi Parkı’nda polisin saldırısına karşı direnenlere bir destek de İzmir’den geldi. Taksim’de bulunan Gezi Parkı’nın AVM yapılmasına karşı çıkmak amacıyla günlerdir nöbet tutanlara İzmir’den de destek geldi. ‘Parkına Sahip Çık’ sloganıyla yola çıkan İzmirlilere on binlerin destek olması beklenirken, 1 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de Kaskatlı Havuz’da buluşacak.



Kalabalık grup buradan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yürüyerek Sevinç Pastanesi’nin önünde buluşacak ve Gezi Parkı’nda nöbet tutanlara destek olacak. Sosyal medyadan desteğe çağıran grubun on binlere ulaşması bekleniyor.



Bodrum’dan da haber geldi



“Bugün Bodrum Belediye Meydanı’nda saat 19.00′da yaklaşık 200 birbirine benzemez kişi “direne direne kazanacağız”, “hükumet istifa” sloganlarıyla bir araya geldi. saat 20.00′de ise Gümüşlük Akademisi, İskele Meydanında buluşmak üzere çağrı yaptı



Öte yandan Adana'da saat 17.30'da Atatürk Parkı'nda, Eskişehir'de ise saat 19.00'da Kentpark'ta, Konya'da saat 19.00 Kültür Park'ta, Antalya'da saat 17.00 'da Cumhuriyet Meydanı'nda, Bursa'da 19.00 Kültür Park'ta, İzmit'te 18.00'de Cumhuriyet Park'ta, Yalova'da saat 19.00'da İskele'de, Yozgat'ta saat 19.00'da Eşekcigil Park'ta,   toplanan Gezi Parkı destek eylemcileri, 4 gündür Taksim'de yaşanan olayları ve Gezi Parkı yerine yapılması planlanan AVM yi protesto edecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin