Gezi Parkı Davası'nda karar verildi. İşte Osman Kavala ve Mücella Yapıcı'ya verilen cezalar...

İstinaf Mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Ana Davası bugün sanık avukatlarının son savunmalarıyla devam etti. Osman Kavala'ya müebbet hapis cezası verildi. Diğer sanıklara 18'er yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı Davası'nda karar verildi. İşte Osman Kavala ve Mücella Yapıcı'ya verilen cezalar...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Ali Hakan Altınay, Can Atalay, Tayfun Kahraman,  Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Mine Özerden ve Ayşe Mücella Yapıcı da hazır bulundu. Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yabancı konsolosluk temsilcileri, çok sayıda gazeteci de duruşmayı takip etti. Duruşma  sanık Mine Özerden'in avukatı Tuğçe Duygu Köksal'ın savcının mütalaasına karşı son savunmasıyla devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü sanıkların savunmaları alınmıştı, bugün ise sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların son sözleri alınarak mahkeme kararını verdi.

İş insanı Osman Kavala'ya müebbet hapis cezası verildi. Diğer sanıklara 18'er yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.

Osman Kavala, "Hükümeti kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Kavala için casusluk suçlamasından beraat ve yine bu suçtan tahliye kararı verildi.

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi, hepsinin tutuklanmasına karar verildi.

 OSMAN KAVALA VE MÜCELLA YAPICI İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENMİŞTİ

Duruşma savcısı ara celsede sunduğu mütalaasında, sanıklar Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için TCK'nin 312. maddesi uyarınca "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. 

Diğer sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'nin ise “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Yakalamalı sanıklar  Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi hakkındaki dosyanın ise ayrılması istendi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin