'Gezi Parkı' basında kaç habere konu oldu?

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
'Gezi Parkı' basında kaç habere konu oldu?

27 Mayıs – 02 Haziran 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı.

 

HAFTANIN GÜNDEMİ “GEZİ PARKI PROTESTOLARI”



Taksim Meydanı’nında Gezi Parkında ağaçların kesilmesini engellemek isteyen aktivistler ile polis arasında başlayan gerilim Türkiye genelinde eyleme dönüştü. İzmir ve Ankara başta olmak üzere ülkenin dört bir tarafına yayılan protestolar 2 bin 390 habere konu olarak bu hafta gündemin ilk sırasına yerleşti. 1. Lig play-off finalinde Manisaspor'u 2-0 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Torku Konyaspor 492 haberle geçen haftanın 2. gündem maddesi oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alkol yasağı hakkında yaptığı yorumlar 358 habere konu olarak 3. sıraya yerleşti. 9‘uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in vefatı 319 haberle gündemin 4. sırasındaydı. İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. Köprü’nün temel atma töreni ve isminin “Yavuz Sultan Selim” olacağının açıklanması 305 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinde beşinci sırasında yer aldı.



HAFTANIN ÜNLÜSÜ “MERYEM UZERLİ”



Meryem Uzerli tükenmişlik sendromu konulu 247 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sıraya yerleşti. Cem Yılmaz arka arkaya attığı twitler ile 142 habere konu oldu.  Ajda Pekkan ise 137 haberle haftanın en çok konuşulan 3. İsmi oldu. Ajda Pekkan’ı 103 haberle Sezen Aksu, 103 haberle Hülya Avşar takip etti.

 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6 bin 658 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 bin 479 haberle 2.sırada yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 543 haberle 3. sıraya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 522 haberle 4.sıraya yerleşti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 475 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI “AYKUT KOCAMAN



Fenerbahçe’den istifa eden Teknik Direktör Aykut Kocaman 909 haberle haftanın en çok konuşulan spor adamı oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 625 haberle 2. sıraya yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 560 haberle 3. sırada yer alırken, Galatasaray Spor Kulübü başkanı Ünal Aysal 552 haberle 4. oldu. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman 448 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPORCUSU “BURAK YILMAZ”



Galatasaray’ın futbolcusu Burak Yılmaz yabancı takımlardan aldığı teklifler sonucu 345 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Beşiktaş’ın futbolcusu Oğuzhan Özyakup 320 haberle 2. sırada yer aldı. Galatasaray’ın futbolcusu Didier Drogba  249 haberle 3. sırayı oluşturdu. Atlético Madrid'de forma giyen Türk milli futbolcusu Arda Turan 244 haberle 4. sıraya yerleşti. Galatasaray’ın oyuncusu Felipe Melo ise 176 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin