Gezi Fenomeni kitabına soruşturma

Gezi kitabındaki duvar yazıları için 'Başbakan'a hakaret' davası açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Fenomeni kitabına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nurten ve Erol Özkoray’ın “Bireyselleşme ve Demokrasi: Gezi Fenomeni” adlı kitabı hakkında “kamu görevlilerine hakaret” iddiasıyla soruşturma açtı. Yazar Erol Özkoray, “Görüldüğü gibi düşünceye saldırıda ‘yeşil faşizm’ sınır tanımıyor” dedi



Ağustos ayında İdea Politika Yayınları’ndan çıkan, Nurten ve Erol Özkoray tarafından kaleme alınan ve Gezi Direnişi ile ilgili siyasi ve sosyolojik analizler içeren “Bireyselleşme ve Demokrasi: Gezi Fenomeni” kitabına soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada kitapta “kamu görevlilerine hakaret” edildiği iddia edildi.



Kitabı hakkında soruşturma açılan yazar Erol Özkoray bir açıklama yaparak soruşturmaya tepki gösterdi. İslamcı iktidarın kitaba ve fikre karşı saldırısını beklediğini söyleyen Özkoray, “Görüldüğü üzere içinde yaşadığımız 21. yüzyılda bile, düşünceye saldırıda ‘Yeşil Faşizm’ sınır tanımıyor. Bir yayıncı, entelektüel ve yazar olarak ifade hürriyeti ile ilgili, hem de içinde yaşadığımız yüzyılda hiçbir kısıtlama tanımıyorum” dedi.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin