Gezi eylemlerini destekleyen gazetecilere sert uyarı!

Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin tartışıldığı programda Gezi eylemlerini destekleyen gazeteciler eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi eylemlerini destekleyen gazetecilere sert uyarı!

Canlı yayında yaşanan müdahaleyi yorumlayan Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, eylemcileri destekleyen mesajlar atan gazetecileri sert bir dille eleştirdi:"Gazetecilik bu değil, eğer onlar gazeteciyse biz değiliz" diyerek tepkisini gösterdi.



İşte Tarık Toros'un canlı yayında söyledikleri:



"RADİKAL YAZARI KORAY ÇALIŞKAN'A YAZIKLAR OLSUN"



İstanbul'da lokal bir kaç noktada olay çıktı diye üniversite sınavı iptal edilemez. İptal edilsin diyen de Radikal yazarı Profesör ünvanı taşıyan Koray Çalışkan. Artık isim vereceğim. Uğur Dündar'ın yayın yaptığı +1 TV'de propagandası yapılıyor. Yazıklar olsun. Böyle bir şey olmaz.



İki amaçları var. İstikrarsız bir Türkiye... Mesele Türkiye'yi rayından çıkartmak. Bunu bir televizyon vasıtasıyla saygın olduğu bilinen akademisyenler yapıyor. İçlerindeki militan ruh açığa çıktı.



"HANGİ GAZETECİLİK MİSYONU EY RIDVAN AKAR"



Gazeteciler inanılmaz bir biçimde öyle mesajlar atıyor ki... İnanılır gibi değil, Rıdvan Akar diyor ki 1 milyon yarın taksim'e... Neyin adına yapıyorsun sen bunu, hangi örgütün adına, hangi parti, hangi siviltoplum kuruluşu adına yapıyorsun. Gazeteci 1 milyon insanı taksim'e toplama misyonunu nereden alıyor.

Hangi gazetecilik misyonuyla yapıyorsun bunu, Ey Rıdvan Akar?



"KARİYERİNE DE Mİ SAYGIN YOK CAN DÜNDAR"



Romantik belgeselci Can Dündar... Küçük çocukların üzerine gaz bombası yağıyor diye nasıl bir açıklama yapıyorsun? Kariyerine de mi saygın yok? Bugüne kadar bir kariyerin vardı. Belgeseller yapmışsın, haberler yapmışsın... Nasıl böyle konuşarak bir kibrit daha çakıyorsun...



Dinç Bilgin var, sabah'ın eski sahibi. Türkiye'deki gazetecilerin çoğu militan, molotofçu tiplerle gazete çıkardım demişti. Bu gazeteciler Dinç Bilgin'i topa tutmuşlardı. Hatta o gün Bilgin'in gazetesinde çalışan gazeteciler patron saçmalıyor demişlerdi. Ne kadar doğru söylüyormuş. Bilgin'in ne kadar haklı analiz yaptığı bir kere daha ortaya çıkıyor.



"ECE TEMELKURAN'A SORUYORUM AMACIN NE?"



Twitter aracılığı ile ateşe odun taşıyan, kışkırtan, hükümetin bir yere gelmesini istemeyen, eylemcilerin gezi parkından çıkmasını istemeyen, kargaşa ortamına sürüklenmemizi isteyen Ece Temelkuran Londra'da şu an. Oturmuş, üst üste tweetler atıyor. Uçakla 4 saat uzaktan twitter'a giriyor, dezenformasyona hizmet eden tweetleri buluyor bunları yaymakla meşgul. Soruyorum senin amacın ne? 



"SİZE Mİ KALDI EYLEM ANALİSTLİĞİ YAPMAK?"



Mehveş Evin'e soruyorum Milliyet gazetesinde yazıyor senin amacın ne? Cansu Çamlıbel'e soruyorum Hürriyet gazetesinin röportajcısı senin amacın ne? Çelik Erişçi'y'e soruyorum senin amacın ne? Ayşe Arman'a soruyorum niye böyle yapıyorsun? Kan, karmaşa görüntülerini, Türkiye revire döndü diyen fotoğrafları yaymaya çalışıyorsun. Ey Melis Alphan Hürriyet'in moda yazarlığından eylem analistliğine mi soyundu?



Serdar Akinan'a soruyorum, Ana akım medyada iş bulamamış olabilirsiniz, işten çıkartılmış olabilirsiniz... Muhalif yayın yaptınız diye gazete hükümetle arası bozulmasın diye sizi işten çıkarmış olabilir. Gazete patronunun bileceği iştir bu. Kendi patronuna küsmek dururken, kendi ülkene sırtını dönüp benden sonra tufan demenin ne manası var.



"ONLAR GAZETECİYSE BEN DEĞİLİM"



Sosyal ağlar bunun için mi icad edildi. Kaos ortamı yaratmak için mi icad edildi. Gazetecilik bu değil, gazetecilik doğrudan bilgi vermek. Doğruları yazmaktır. Eğer onlar gazeteciyse, sen, ben, biz, benim haber merkezim gazeteci değil, kusura bakmasınlar.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin