Gezi eylemlerindeki sloganlar marka oldu

Gezi Parkı olaylarının geniş yankı bulması marka borsasını canlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Gezi eylemlerindeki sloganlar marka oldu

Gezi Parkı olaylarının sosyal medyada günlerdir gündemi meşgul etmesi marka ve domain fırsatçılarını harekete geçirdi. Sadece Gezi Parkı değil olaylarda kullanılan birçok slogan ve kelime de marka başvurularında ilgi odağı oldu.



Son 3 günde Gezi Parkı 10 sınıfta kapatılırken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kullandığı çapulcu kelimesi için 8 sınıfta onlarca başvuruda bulundu. Özellikle 25. Sınıf olan tekstil sektörü için başvurular oldukça yoğun. Ayyaş kelimesi de başta alkollü ve alkolsüz içecekler olmak üzere restoran ve eğlence sınıflarında da kapatıldı.



Sloganları marka yaptılar



Marka borsasında son günlerde Gezi Parkı’yla özdeşleşen kelimelerin kısa sürede tükenmesi üzerine sloganlarda marka olarak başvurulmaya başlandı. Bu fırsatı da değerlendirmek isteyen başvuru sahipleri tekstil sektöründe ‘ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu’ sloganını marka haline getirmek isterken, ‘taksim gezi parkı "direniş değil, diriliş..." sloganı da 35. sınıfta marka başvurusunda bulunuldu.



Hızlı olan kazanır



Marka borsasının canlanması üzere domain alımlarında doğru orantılı olarak arttığını söyleyen Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu “Gezi Parkı’nda geçen ve afişe olan tüm kelimelerin marka başvurularının yanında domain başvuruları da hızlıca tükendi. Özellikle gezi parkının ‘com.tr’ uzantısı hariç tüm domainleri kapatılmış durumda. ‘com.tr’ için de marka tescil belgesi zorunlu olduğu için tescili ilk alan kişi hızlı davrandığı takdirde o da kısa süre içinde alınacaktır. Patent vekilleri olarak bu tip durumları daha önce panpiş, one minute, püskevit gibi birçok gündemi meşgul eden kelimeler de yaşadık. Medyada çıkan ya da popüler kelimelerin firmaların reklamlarını kısa yoldan yaptıkları ve kısa sürede marka bilinirliğini arttırdığı için marka borsasına yön verdiğini söylemek mümkün. Bu durumlarda hızlı olan kazanır” açıklamasında bulundu.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin