Gezi eylemleri kendi medyasını yaratıyor

Bir grup aktivist Gezi Parkı eylemlerinin uluslararası alana doğru aktarılması için istanbuldaneoluyor.com’u kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Gezi eylemleri kendi medyasını yaratıyor

Bir grup aktivist anaakım medyanın suskun kaldığı ya da yönlendirmelerle yayınladığı haberlere karşı Türkiye’de yaşanan direniş sürecini yurtdışına doğru biçimde aktarabilmek ve sosyal medyadaki dezenformasyonu ayıklayabilmek amacıyla harekete geçti.



İnternetten istanbuldaneoluyor.com ve whatishappeninginistanbul.com’un yanısıra twitter’dan @istanbuldaneler ve @occupygezinews adresleri üzerinden yayın yapmaya başladı.



DOĞRU BİLGİ AKIŞI



Gezi direnişinin uluslararası medyada zaman zaman “bira devrimi” gibi ifadelerle yer alması üzerine çalışma başlatan aktivistler uluslararası alanda sağlıklı bir haber kaynağı oluşturmayı ve Türkiye’de Gezi direnişi sürecinde doğru bilgi akışına katkıda bulunmayı amaçlıyor.



Kendilerine görgü tanıklarıyla konuşmadan haber yayınlamama, sadece birinci elden gelen bilgileri paylaşma gibi ilkeler belirleyen kolektif internet üzerinden çalışmalarını yürütüyor.



Türkiye’de Gezi direnişiyle beraber başlayan sürece dair güncel ve doğruluğu teyit edilmiş haberlerin aktarılmasını sağlamak amacıyla kurulan whatishappeninginistanbul.com ve istanbuldaneoluyor.com metin, fotoğraf ve videoların derlenip sunulmasının yanı sıra ağırlıklı olarak Facebook’ta ve Twitter’da öne çıkan ve direnişi temsil eden içeriklere erişime de olanak sağlıyor. (bianet)



HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin