Gezi Direnişi’ne dair bir kitap: Devrim Taksim’de Göz Kırptı

31 Mayıs’ta başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan eylemlere dair kapsamlı bir çalışma.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Direnişi’ne dair bir kitap: Devrim Taksim’de Göz Kırptı

Gezi Direnişi’nde neler yaşandı? Olaylar nasıl başladı? Nasıl bu kadar kısa sürede tüm Türkiye’ye yayıldı? Gezi Parkı eylemcileri neden sokağa çıktı? Sanatçılar, aydınlar ve akademisyenler neden ve nasıl Gezi Parkı eylemlerine destek verdiler? 



‘31 Mayıs 2013; Devrim Taksim’de Göz Kırptı’ kitabı bu sorulara cevap arıyor. Gezi Direnişi sürecini bütün yönleriyle yansıtmaya çalışıyor. Kitapta gün gün, saat saat ve şehir şehir yaşanan tüm olayları, eylemlerden derlenmiş, fotoğraflar, duvar yazılar, pankartlar, dövizler, stencıllar, afişler, tweetler eşliğinde oluşturulan güncenin içerisinde yaşanmış gerçek hikayeleri, anekdotları ve anıları da bulacaksınız. 



Günceye, Sırrı Süreyya Önder, İhsan Eliaçık, çArşı, Anti-kapitalist Müslümanlar ve eylemler sırasında hayatlarını kaybeden Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert’in aileleriyle yapılmış röportajlar eşlik ediyor.



Taksim Gezi Parkı’nda dağıtılmış materyallerden oluşan arşiv ve Ötekilerin Postası, Deniz Adalı, Fikret Soydan, Temel Demirer Sibel Özbudun, Sibel Yerdeniz ve LGBT-Blok’tan Boysan Yakar’ın makaleleri de Gezi Direnişi’ne dair önemli değerlendirmelerde bulunuyor.



Tasarımı Melih Aytek Yıldırım tarafından yapılan ‘31 Mayıs 2013; Devrim Taksim’de Göz Kırptı’ Kaldıraç Yayınevi ekibinin ortak bir çalışması ve eylemler süresince hayatlarına kaybeden eylemcilere adanmış.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin